Restriccions

Reclamen la reobertura de les activitats per a persones amb discapacitat

La Xarxa d'Entitats de Lleure Divers demana que el sector es consideri essencials pel "bon funcionament individual i social" del col·lectiu

per NacióDigital , 6 de febrer de 2021 a les 19:50 |
ACN
Desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar la reobertura de les activitats de lleure per a persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social. Es tracta d'un sector que tampoc podrà obrir aquest dilluns tot i les noves restriccions que entraran en vigor, marcades per un relaxament.

La Xarxa d'Entitats de Lleure Divers ha recollit un miler i mig de signatures i l'adhesió de 75 entitats per aconseguir que es considerin com a essencials les activitats d'oci i de lleures adreçades a aquest col·lectiu. Salut té un protocol redactat per actuar en aquesta línia, però no està aprovat a l'espera que el rebi el Procicat.


Aquestes associacions demanen l'obertura d'aquests espais d'oci pel bon funcionament individual i social de les persones amb diversitat, així com la impossibilitat de trobar espais de descans físic i emocional per les famílies. En la mateixa direcció, apunten que "una societat sana és una societat que no deixa ningú enrere".

Segons el portaveu de la Xarxa d'Entitats de Lleure Divers en Lluita "només falta el vistiplau del Procicat", i manifesta la seva preocupació assegurant que "estan fent serveis mínims i fregant l'alegalitat" per cobrir les necessitats de persones "molt necessitades" amb discapacitats a càrrec.


Barba lamenta que "cada cop que han aturat extraescolars i l'esport "els han anul·lat sense tenir en compte les necessitats i particularitats" del sector. A més, el portaveu del col·lectiu apunta que el context actual "ja ha provocat retrocessos en algunes persones", ja que "han desaparegut les sortides i excursions tan necessàries per a persones amb diversitat funcional".
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació