Successos

Malgasten l'herència del seu nebot orfe: la traïció familiar que ha consternat València

Els dos acusats, tutors legals de la víctima, s'enfronten a penes de 10 anys de presó per tres delictes d'estafa

per NacióDigital , 6 de febrer de 2021 a les 18:25 |

Un infant d'11 anys i veí de València heretava, el 2009, dues cases, places d'aparcament, un 33% d'un local comercial i 266.200 euros després de la mort dels seus pares. Aleshores, la tutela del menor va passar, de manera fraudulenta, a mans dels seus tiets que haurien administrat els diners a favor seu.

Ara, el cas arriba als tribunals després que fracassessin dos intents del jove per resoldre el conflicte a través del sistema de mediació, sense denúncia. En ambdues ocasions, els ara acusats haurien rebutjat la proposta. La querella se centra en els danys morals del jove, qui diu haver patit xantatge emocional després de descobrir el delicte dels seus tiets.



A les portes del judici, que comença aquest dimarts, el diari Las Provincias s'ha fet ressò del cas. La fiscalia demana pels acusats sis anys de presó -la defensa del menor en demana 10 i 11, respectivament- per tres presumptes delictes d'apropiació indeguda, estafa processal i falsedat documental.

L'acusada hauria impugnat el testament per fer un canvi en la tutoria legal del seu nebot, que ara té 24 anys. D'aquesta manera, hauria aconseguit prendre la tutela del menor -i controlar els seus béns- contra la voluntat dels pares, que havien escollit un tiet patern per aquesta tasca. El jutge sosté que ho va fer amb "mentides i difamacions".


Quan ja controlaven els comptes bancaris i propietats de l'infant, va començar la gestió fraudulenta dels diners: els acusats van adquirir cotxes d'alta gamma, com un Maserati o un BMW X5, i el 2013 van començar a desviar rendes provinents dels lloguers a una societat mercantil que havien creat. En aquest sentit, el marit de la tutora i tiet de la víctima hauria falsificat la firma de la seva esposa per treure diners dels bancs.

Segons l'acusació particular, el prejudici a la víctima seria de gairebé 400.000 euros. En aquests no hi compten 100.000 euros de la pensió per orfandat, que el jove no reclama perquè va ser destinada a la seva manutenció. A més, la defensa del jove assegura que el seu client va haver de demanar un préstec de 40.000 euros per pagar deutes dels seus tutors.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació