Eleccions catalanes 14-F

ERC i Junts, frec a frec per obtenir la victòria el 14-F

Una enquesta publicada pel diari "El Mundo" mostra un empat entre les dues formacions independentistes amb el PSC trepitjant-los els talons

per NacióDigital , 7 de febrer de 2021 a les 09:55 |
ERC i JxCat es disputen la victòria | ND
A una setmana de les eleccions les enquestes dibuixen un escenari encara més incert de cara el 14-F. El sondeig publicat pel diari El Mundo dissabte a la nit mostra uns resultats molt ajustats entre Junts i ERC, tots dos partits es mourien en una forquilla de fins a 34 escons. Entre 32 i 34 per Junts amb un 21,4% del vot, i entre 31 i 34 ERC, amb un 20,8% del vot. Queda per veure com evolucionen aquests darrers dies campanya per saber qui s'emportaria la victòria. Per darrere hi hauria el PSC que els trepitja els talons amb una forquilla de 30-33 diputats i un 22,9% dels vots.

L'escenari posterior al 14-F deixaria en mans dels d'Oriol Junqueras la formació del nou govern amb dues possibilitats: reeditar una coalició independentista amb Junts i la CUP (en total sumarien mínim 70) o un nou tripartit amb Salvador Illa i el suport dels comuns (com a mínim tindrien 68 escons). El total del parlament és de 135 diputats i per tenir la majoria absoluta cal arribar als 68 com a mínim. 



De fet, segons l'enquesta ERC quedaria en tercer lloc mentre que Junts els superaria i se situaria com a segona força per sota del PSC. Els de Laura Borràs aconseguirien entre 32 i 34 escons tenint un 21,4% del vot. Pel que fa a la patacada de Ciutadans el pronòstic es manté: passaria dels 36 escons que l'havien convertit en cap de l'oposició la passada legislatura a tenir-ne 11-12 amb un 9,2% del vot. 


Els comuns malgrat que no pujarien, tampoc baixarien, es mantindrien en una forquilla de 7 o 9 diputats (7% del vot), semblant els 8 que tenien fins ara. La CUP pujaria arribant a doblar els seus seients amb 8 escons, amb un 5,7% del vot. El PP també pujaria i passaria dels 4 escons als 5-7 (5,6%) i l'extrema dreta de Vox irrompria a la cambra catalana amb fins a 7 diputats (5,7%).


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació