dilluns, 8 de febrer de 2021

El Govern central vol eliminar la jubilació forçosa

|

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

José Luis Escrivá (EP)


El Govern està treballant per dissenyar un nou sistema de pensions i, a poc a poc, va anunciant les diferents reformes que pretenen aplicar. En una entrevista a Cope, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat que el Govern es planteja acabar definitivament amb la possibilitat que, a través d'un conveni col·lectiu, es pugui obligar a un treballador a jubilar forçosament .


Amb aquest moviment l'Executiu pretén apropar cada vegada més l'edat efectiva de jubilació a la legal. De la mateixa manera, oferirà incentius directes als que vulguin retardar voluntàriament el final de la seva carrera laboral.







"El que nosaltres volem és que la possibilitat que a través de convenis col·lectius es pot prohibir, impedir que la gent es jubili més tard ho volem canviar", ha explicat Escrivà. "Atès el que ens ve a partir de l'any 2025, hem de canviar la cultura de les empreses, de la societat (...) cal fer carreres laborals més llargues i anar ajustant fins i tot el que fa un en la seva carrera laboral de forma flexible ", ha afegit.


D'altra banda, el ministre ha volgut desmentir que la nova reforma que pretén aplicar el Govern, lligant el creixement de les pensions amb l'augment de l'IPC, en cap cas rebaixarà la quantia de les pagues si l'IPC tanqués l'any en negatiu.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH