dilluns, 8 de febrer de 2021

14F. Un total de 284.706 persones demanen votar per correu, xifra "rècord" a Catalunya

|

Un total de 284.706 persones han demanat fins aquest divendres --quan es va tancar el període de sol·licitud-- votar per correu en les eleccions catalanes del 14 de febrer pel context del coronavirus, una xifra "rècord" en uns comicis a Catalunya.


Cartes per emetre el vot per correu el 14F.

Cartes per emetre el vot per correu (EP)


És la xifra definitiva, que supera l'anterior rècord de 107.421 (establert el 2015) i representa un 350% més que en les últimes eleccions a Parlament (el 2017), informa la Generalitat aquest dissabte en un comunicat.


Del total, més de 80.000 persones han sol·licitat el vot per correu de forma telemàtica, i aquestes eleccions són les primeres en què es podrà votar sense sortir de casa, lliurant el vot a un treballador de Correus.


A més, 133.148 persones que han sol·licitat votar per correu ja han emès el seu vot, una xifra també molt superior a la de 2017, i els electors podran fer-ho fins al 12 de febrer.


El foment del vot anticipat ha estat una de les principals mesures que ha pres el Govern per aconseguir unes eleccions "segures i legítimes", tot i la situació epidemiològica del coronavirus.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH