robatori habitatge

Cau una banda criminal que havia robat en un domicili de Sabadell

Els tres integrants ingresses a la presó i un el van detenir a l'aeroport, a punt d'agafar un vol

per NacióSabadell , 8 de febrer de 2021 a les 07:30 |
Els bitllets i monedes de col·leccionista comissats | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 3 de febrer tres lladres que formaven un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis i després de passar a disposició judicial van ingressar a la presó. Amb edats entre els 20 i 37 anys, considerats els presumptes autors de deu robatoris,  partir de l'octubre: tres dels quals a Badalona, uns altres tres a la Roca del Vallès, i la resta a Barcelona, Argentona, Gavà i Sabadell.

La investigació es va iniciar arran d'unes identificacions en l'àmbit de la prevenció delictiva per part d'efectius de paisà durant l'estiu passat. Gràcies això es va poder relacionar un dels detinguts en diferents robatoris comesos a Badalona a partir d' octubre del 2020 i d altres a diversos indrets de Barcelona i la seva àrea metropolitana.


La forma d'actuar mantenia sempre el mateix denominador comú: accedien a cases adossades o edificis escalant la façana i després forçaven les finestres de l'habitatge. Una vegada a l'interior, buscaven diners, així com joies i rellotges que posteriorment venien al mercat negre, amb l'objectiu d'aconseguir efectiu i enviar diners al seu país d'origen.

El grup criminal estava assentat a Barcelona i una vegada fixaven els seus objectius utilitzaven vehicle propi o fins i tot transport públic. Dos dels integrants eren els que accedien als immobles i el tercer membre feia tasques de conductor. Dels dos primers, un té diversos antecedents per delictes contra el patrimoni a Itàlia i l'altre per furts a les autopistes, amb una ordre d'allunyament de l'AP-7 inclosa. El dia 2 de febrer els investigadors es van assabentar que un dels membres del grup tenia intenció d'abandonar el país.


Per això, es va establir un operatiu policial que va permetre detenir-lo a l'aeroport Barcelona-El Prat quan intentava agafar un avió. El mateix dia es van detenir els altres dos membres del grup i es va realitzar l'entrada als seus domicilis a Barcelona.

Durant l'escorcoll es van recuperar diferents objectes provinents dels robatoris, principalment aquells que al grup li havia estat més difícil col·locar al mercat il·lícit, com ara unes monedes i bitllets de col·leccionista que havien robat en un dels domicilis assaltats. Els agents també van recuperar vuit rellotges, la majoria dels quals de gamma mitja o alta.

 

Participació