coronavirus

Farmacèutics, fisioterapeutes i funcionaris de presons també rebran la vacuna ara

Policies, bombers i treballadors de Protecció Civil seran immunitzats des d'aquest dimarts

per Jordi Velert Irles , Barcelona, 8 de febrer de 2021 a les 12:27 |
Una farmàcia, en una imatge d'arxiu. | David Zorrakino/Europa Press
Aquest dimarts s'iniciarà la vacunació contra el coronavirus de policies, bombers i treballadors de Protecció Civil, segons ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, que també ha anunciat que es defineixen 37 punts de vacunació. "No tothom serà cridat el primer dia", ha avisat. Les persones citades rebran un missatge de text amb el dia, l'hora i el lloc on rebran la injecció.

Els cossos de seguretat i bombers no seran l'únic grup en aquesta nova fase de la immunització. També es podran vacunar farmacèutics, auxiliars de farmàcia, fisioterapeutes, podòlegs, nutricionistes i funcionaris de presons. Els centres penitenciaris rebran aquest dimarts les primeres dosis de la vacuna.


L'anunci s'ha produït tot just el dia en què han arribat a Catalunya 31.780 dosis de la vacuna d'AstraZeneca. Aquest fàrmac només es pot aplicar de moment a persones menors de 55 anys, segons van acordar les comunitats i el Ministeri de Sanitat.


El volum d'arribades d'aquesta vacuna destinada a la població més jove s'incrementarà amb el pas de les setmanes. La pròxima setmana està previst que n'arribin 36.000 dosis; 91.000 dosis la següent i 131.000 dosis la primera setmana de març.

Fins ara només els sanitaris i els treballadors i usuaris de les residències d'ancians havien rebut dosis de la vacuna anti Covid-19; i el següent grup de població definit pel consell interterritorial de Salut són les persones més grans de 80 anys, que per l'edat pateixen més risc de complicacions derivades de la malaltia.



Del fàrmac de Moderna arribaran aquesta setmana 17.100 dosis, que es destinaran a sanitaris i residències, i 11.000 vacunes es destinaran a primeres dosis, tal com ha explicat Vergés. Entre les tres vacunes, les de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, aquesta setmana arribaran a Catalunya 112.000 dosis.

El coronavirus continua a la baixa a Catalunya, si bé amb una pressió hospitalària encara alta. Vergés ha apuntat que s'ha superat "el pic epidèmic de la tercera onada" però que ara cal reduir la pressió assistencial.


El secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha anunciat que entre dimarts i divendres es testarà els membres de meses electorals de les eleccions de diumenge, ha valorat de forma positiva la contenció de l'epidèmia. La incidència acumulada se situa per sota de 500 casos per cada 100.000 habitants, amb una mitjana de 2.000 contagis diaris. 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació