coronavirus

Investiguen un fàrmac que accelera l'eliminació de la Covid-19

Si es confirma la seva eficàcia es reduiria considerablement la transmissió del coronavirus i permetria retallar el temps d'aïllament per als infectats

per NacióDigital , 8 de febrer de 2021 a les 13:04 |
Sanitaris en un hospital | HTVC

Un estudi clínic dirigit pel doctor Jordan Feld, especialista del Centre de Malalties Hepàtiques de Toronto, de la University Health Network (UHN), al Canadà, ha demostrat que un fàrmac antiviral experimental pot accelerar significativament la recuperació dels pacients ambulatoris -els que no requereixen ingressar a l'hospital- amb Covid-19.

Segons publiquen els investigadors a la revista Lancet Respiratory Medicine, això podria convertir-se en una intervenció important per tractar els pacients infectats i ajudar a frenar la propagació comunitària.



"Aquest tractament té un gran potencial terapèutic, especialment en aquest moment, ja que veiem variants agressives de virus propagant-se per tot el món que són menys sensibles tant a les vacunes com al tractament amb anticossos", diu Feld.

Segons l'estudi, els pacients que van rebre una sola injecció del fàrmac en qüestió -utilitzat contra l'hepatitis- tenien quatre vegades més probabilitats d'haver eliminat la infecció en set dies, en comparació amb un grup tractat amb placebo.


Els participants amb nivells virals més alts tenien moltes més probabilitats d'eliminar la infecció amb el tractament -78%- que amb el placebo -38%-, i els nivells de virus van disminuir ràpidament en tots els membres del grup de tractament.

L'eliminació ràpida té molts beneficis, particularment en aquells amb alts nivells virals, ja que aquests casos estan associats amb una malaltia més greu i un major risc de transmissió a altres persones. Baixar el nivell de virus ràpidament evita que les persones empitjorin i probablement redueix el risc de transmetre la malaltia a altres persones. En aquest cas, fins i tot es podria retallar el període d'aïllament. Amb aquests resultats positius, es planeja iniciar un gran assaig de fase 3 en un futur pròxim.

 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació