Eleccions catalanes 14-F

El 99% de les meses electorals «té els membres suficients» per constituir-se

El director general de Participació i Processos Electorals assegura que amb aquestes xifres es podrien fer les eleccions "sense problemes"

per NacióDigital , 8 de febrer de 2021 a les 08:27 |
Membres de la mesa durant el simulacre pel 14-F | ACN
El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha assegurat que el 98,99% de les meses pel 14-F "té els membres suficients" per constituir-se. Ho ha explicat aquest dilluns el matí a través d'una piulada al seu compte de Twitter on ha actualitzat la situació de les meses en les darreres hores. Segons Peña-López amb aquestes xifres es podrien fer les eleccions "sense problemes".
 
Per altra banda, el director de Participació i Processos Electorals també ha explicat que un 66% ja té tots els 9 membres, mentre que un 1,08% té almenys un recanvi. Pel que fa a les meses que encara no tenen el mínim de 3 membres per constituir-se n'hi ha un 1,16%, però ho atribueix a "falta de dades". Peña-López afirma que si es treuen les meses de les què no es tenen dades, només una té dos membres. La resta, en tenen 3 o més i, per tant, es poden constituir.

Un dels grans temors pel proper diumenge era que moltes meses quedessin sense constituir-se a causa de l'allau d'al·legacions que havia rebut la Junta Electoral per no anar-hi. De fet, el mateix Peña-López deia aquest diumenge que el Govern no descartava ajornar la publicació dels resultats electorals si quedaven moltes meses sense constituir. Això és perquè la llei electoral preveu que si les persones inscrites a una mesa no poden votar el mateix dia dels comicis perquè no s'ha constituït la mesa en qüestió, la votació es fa 48 hores després. Davant la possibilitat que molta gent hagués de votar passat el 14-F el Govern es plantejava posposar la publicació de les dades per no afectar el sentit del vot. 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació