GRAFITI

Barcelona restituirà el mural esborrat en suport a Pablo Hasél

El consistori reitera les disculpes a l'artista, que refarà el dibuix crític amb Joan Carles I

per Jordi Velert Irles , Barcelona, 9 de febrer de 2021 a les 13:00 |
El mural a favor de Pablo Hasél. | Roc Blackblock
L'Ajuntament de Barcelona repararà el mural esborrat en suport del raper Pablo Hasél i crític amb Joan Carles I. Així ho ha comunicat aquest dimarts el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, que ha afirmat que ha parlat amb l'artista, Roc Blackblock, i amb l'entitat que gestiona els murs lliures perquè es torni a pintar, amb les despeses pagades a càrrec del Consistori.

El representant municipal ha reiterat les disculpes de la institució, després que aquest dilluns les brigades de neteja esborressin el mural a favor del cantant, condemnat per enaltiment del terrorisme per les lletres d'algunes cançons i a punt d'entrar a la presó.


Solé, com va explicar des del primer moment, ha destacat que l'incident es va tractar d'una "errada humana" i que no es van donar "indicacions polítiques" de cap mena per esborrar el mural. "Ni tan sols teníem coneixement que aquest mural s'anava a esborrar", ha remarcat el regidor, de Barcelona en Comú. Ara l'Ajuntament mira d'esbrinar què va passar per millorar el protocol i evitar que torni a passar.
 
"Hem acordat que la millor manera de reparar el que havia passat és tornar a pintar el mural i que el missatge tingui el màxim de difusió possible", ha afirmat. La data no serà imminent, ha dit, per l'agenda dels artistes, però Solé espera que el mural es restitueixi "ben aviat".


El regidor s'ha solidaritzat amb Hasél per la seva condemna per lletres de cançons. "En una democràcia consolidada no hi hauria d'haver delictes d'opinió i encara menys suposar una entrada a la presó", ha denunciat.


L'alcaldessa, Ada Colau, va mostrar aquest dilluns el seu rebuig a la neteja del mural i va assegurar que la decisió no va estar d'ella ni de cap membre del seu govern. "És un error que no s’ha de repetir, i per això hem demanat ja revisar el protocol que s’ha aplicat", ha assegurat en un fil de piulades, en què també va mostrar suport a Hasél davant el seu "injust" empresonament.
 
El mural es va pintar aquest diumenge dins d'una jornada reivindicativa en solidaritat amb Hasél, per la qual cosa l'artista ha ironitzat que les brigades de neteja podrien haver esborrat la pintada de "llibertat d'expressió".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació