dimecres, 10 de febrer de 2021

El Regne Unit castigarà amb fins a deu anys de presó qui no informi que ha estat en un país de risc

|

Torre del Big Ben en Londres


Torre del Big Ben en Londres (EP)


El Regne Unit castigarà amb penes de fins a deu anys de presó les persones que no informin que han visitat un dels 33 països de la 'llista negra' de prevalença del coronavirus, dins un conjunt de mesures que també planteja quarantenes a hotels que ha habilitat el Govern.


El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha anunciat aquest dimarts a la Cambra dels Comuns els detalls d'unes restriccions que ja s'havien avançat al gener, després que el Regne Unit registrés les pitjors dades de contagis per coronavirus de tota la pandèmia.


Londres manté 33 països en una llista de zones de risc, la majoria d'Àfrica i Amèrica Llatina però també Portugal, dins la Unió Europea. Les persones que hagin passat per algun d'aquests països ho han d'especificar en un formulari, amb pena de presó en cas de mentir.


Els viatgers que arribin procedents d'aquestes àrees de risc a partir de dilluns hauran de passar deu dies de quarantena en uns hotels que ha habilitat expressament el Govern. Hauran de pagar 1.750 lliures (gairebé 2.000 euros) per l'estada i, si no acaten l'aïllament, s'enfrontaran a multes que poden arribar a les 10.000 lliures (11.400 euros).


El titular de Sanitat ha defensat les mesures perquè els qui no les compleixen "posen tothom en risc", i ha instat les empreses de transport a assegurar-se que els passatgers estan al cas de la normativa i que s'arrisquen a "fortes multes" en cas d'incomplir-la.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH