dijous, 11 de febrer de 2021

El 98,99% de les meses electorals té membres suficients perquè el 14F es celebri "sense problemes"

|

El director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, ha explicat aquest dilluns que un 98,99% de les meses electorals té i als membres suficients, a l'espera de conèixer les dades sobre totes elles, amb el que preveuen celebrar les eleccions del 14 de febrer "sense problemes".


EuropaPress 2479184 paperetes 10n col·legi barcelona

Paperetes electorals / EP


Ho ha dit en un tuit després que aquest diumenge plantegés "suspendre" la publicació dels resultats la mateixa nit electoral si moltes persones no poguessin votar per problemes en la constitució de les taules, en el marc de la pandèmia de la Covid-19.


Segons Peña-López, un 1,16% de les taules no té encara el mínim de tres membres per constituir-se, el que la Generalitat atribueix a la "falta de dades".


De les taules sobre les que tenen dades, solament una té ara dos membres, mentre que la resta tenen tres o més, de manera que el 14 de febrer podran constituir-se, segons les previsions.

Un 0,39% d'aquestes taules té "els membres justos"; un 1,08% té al menys un recanvi, i un 65,78% ja té tots els 9 membres; en total, un 98,99% de les taules té els membres suficients, a falta de conèixer les dades d'algunes taules.


"Amb això ja podríem fer eleccions sense problemes. Seguim treballant, però deixem de patir", ha afegit Peña-López.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH