dijous, 11 de febrer de 2021

Ecologistes es querellen contra la Generalitat per no protegir els gossos de caça

|


Gos de caça

Gos de caça (EP)


Les entitats FAADA, Ecologistes en Acció de Catalunya, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, ADDA, DEPANA, AV i Lex Ànima han presentat una denúncia contra la Direcció General de Medi Ambient i Biodiversitat de la Generalitat davant la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona per un presumpte incompliment de la normativa que protegeix els gossos dels caçadors.


En un comunicat remès aquest dimecres a les entitats, asseguren que el Govern va estendre privilegis a el sector de la caça "sense cap justificació" amb una reinterpretació de la normativa que consideren contrària a la Llei de Caça aprovada el 29 d'abril de 2020 pel Parlament .


Els ecologistes entenen que aquesta reinterpretació de la normativa "no garanteix el benestar dels animals".


En concret, les instruccions que s'han enviat a el cos d'agents rurals permeten mantenir a fins a 20 gossos de més de vuits mesos ia un nombre indeterminat de cadells sense que hagin d'inscriure en el registre de nuclis zoològics, el que contradiu, segons els animalistes , l'Ordre de el 28 de novembre de 1988 de la conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.


Aquest fet, asseguren, fa que no tinguin l'obligació de mantenir unes condicions sanitàries i ambientals mínimes i que no es puguin realitzar controls de benestar animal.


A més, es permet utilitzar gossos de races considerades potencialment perilloses en les batudes, s'adapta la interpretació de maltractament animal als gossos per a la caça i es permet l'amputació d'orelles i cues "per motius científics o de maneig".


LLEI 50/2020 DE 29 D'ABRIL


L'origen de la polèmica és la Llei 50/2020 de 29 d'abril de mesures fiscals, financeres, administratives i de el sector públic i de creació de l'impost sobre instal·lacions que incideixin en el medi ambient.


El col·lectiu de caçadors va denunciar que la llei es va aprovar sense la seva consulta i anunci una vaga indefinida.


Posteriorment, el departament de Territori i Sostenibilitat va mantenir diverses reunions amb els caçadors, mentre que no va atendre la petició de reunió de les entitats animalistes.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH