coronavirus

El Regne Unit detecta dues noves variants del coronavirus, una d'elles de caràcter «preocupant»

El grup assessor del govern britànic localitza les noves variants a Bristol i a Liverpool

per NacióDigital , 10 de febrer de 2021 a les 19:57 |
Preocupació al Regne Unit per les dues noves variants | Europa Press
Preocupació al Regne Unit en detectar dues noves variants del coronavirus. Ambdues tenen similituds amb les variants localitzades a Sudàfrica i al Brasil, considerades dues de les més "perilloses", no per la seva mortalitat, sinó per la seva alta capacitat de combat a les vacunes i un elevat ritme de contagis. El comitè científic que assessora Boris Johnson ha asselanyat que les dues variants noves trobades al Regne Unit tenen la mutació E484K, l'alteració de la proteïna principal del virus que la fa més contagiosa.

El Grup Assessor d'Amenaces de Virus Respiratoris Nous i Emergents del govern del Regne Unit ha localitzat la primera nova variant a Bristol. Aquesta ha estat catalogada com a "preocupant" per part del comitè científic, que sense donar més detalls, afirma que segueix investigant fins a on arriba el seu abast. La segona variant s'ha detectat a Liverpool i, a diferència de la de Bristol, no es pot considerar encara una preocupació perquè segueix "sota investigació".


La incidència de la primera variant britànica a Catalunya

El Departament de Salut estima, segons dades del passat dissabte, que la variant britànica de la Covid-19 se situa al voltant del 17% dels casos registrats actualment a Catalunya, segons ha detallat la consellera Alba Vergés, que ha precisat que "de mica en mica" aquest percentatge va pujant.


D'altra banda, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va remarcar que a partir de dilluns es farà una "tímida obertura" i que cal mirar quin impacte tindrà en les dades aquesta lleugera relaxació de les mesures del Procicat, que implicarà ampliar el confinament de municipal a comarcal, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals.

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació