Eleccions catalanes 14-F

Els partits independentistes es comprometen per escrit a no pactar amb el PSC

JxCat, ERC, CUP, PDECat i Primàries asseguren que no arribaran a acords de govern amb els socialistes

per NacióDigital , 10 de febrer de 2021 a les 20:24 |
Un cartell electoral de Borràs i un d'Illa a Barcelona. | Adrià Costa
Els partits independentistes s'han compromès a no arribar a cap acord de govern amb el PSC després de les eleccions de diumenge. Aixó ho ha anunciat el col·lectiu Catalans per la Independència, que ha obtingut el compromís escrit de representants de JxCat, ERC, CUP, PDECat i Primàries de deixar de banda els socialistes en les converses per formar el futur executiu.
  "Totes les accions que ajudin a visualitzar la utilitat d'omplir les urnes de vots independentistes i barrar el pas al govern al PSC poden estimular a l'electorat a la participació", asseguren des del col·lectiu.  "Sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC", diu el compromís escrit que han signat els partits.


Els encarregats de rubricar el compromís han estat Laura Borràs (JxCat), Sergi Sabrià (ERC), Dolors Sabater (CUP), Àngels Chacón (PDECat) i Laura Ormella (Primàries).

El compromís fa referència explícita a pactes per formar govern a la Generalitat però no fa referència a la possibilitat d'arribar a acords d'investidura amb el PSC. Fins ara, el candidat del PSC, Salvador Illa, s'ha mostrat també contrari a pactar govern amb qualsevol força independentista.


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació