coronavirus

Salut vacunarà els majors de 80 anys a casa seva a partir de la setmana que ve

Un terç de les dosis s'ha injectat a persones internades en residències, on encara hi ha 358 casos actius

per Jordi Velert Irles , Barcelona, 10 de febrer de 2021 a les 13:39 |
Campanya de vacunació a Catalunya. | Martí Albesa
La vacunació podria arribar la setmana vinent a les persones més grans de 80 anys amb dependència i que no viuen en una residència. Així ho ha anunciat la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.

Els centres d'atenció primària es posaran en contacte amb els pacients per citar-los, seguint el mateix sistema que amb la vacuna de la grip. Un total de 400.000 catalans formen part d'aquest grup, per la qual cosa caldran 400.000 dosis per immunitzar-los.


Salut ha detallat també aquest dimecres que els odontòlegs formaran part dels professionals essencials als quals s'ha començat a immunitzar ara, un grup que incloïa fins ara farmacèutics, fisioterapeutes, podòlegs, nutricionistes, logopedes, funcionaris de presons, policies, bombers i membres de protecció civil.


Segons Cabezas, s'està acabant de subministrar les segones dosis del fàrmac contra anti Covid-19 entre professionals en contacte amb pacients amb coronavirus.

Un altre dels anuncis del dia és que els menors de 55 anys que hagin passat la Covid-19 no rebran la vacuna fins que no passin sis mesos des de la infecció. Així ho ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.


A hores d'ara hi ha 347.081 catalans que han rebut la vacuna contra el coronavirus. D'aquests, el 47% és personal sanitari, el 29% correspon a usuaris de les residències de persones grans i el 22% està format per personal sociosanitari. 

Però no totes aquestes persones estan immunitzades ja. Un total de 144.554 persones han rebut ja les dues dosis de la vacuna i la resta estan encara a l'espera de rebre la pauta completa, dies després de la qual desenvoluparan la immunitat total.

358 contagis actius a les residències

La immunització a les residències està reduint els casos, segons les dades de Salut. A hores d'ara hi ha 358 residents amb Covid-19, que representen el 0,7% del total de persones internades en centres per a persones grans. La davallada de casos és del 7,5% respecte al dia anterior.


Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació