Habitatge

El PSC proposa invertir per a fer habitatge social en un edifici inacabat d'Olot

Es tracta d'una construcció de 3.800 m2 al camí de les Bruixes, al barri de Sant Miquel, que va fer fallida amb la crisi de 2008

per Xavier Borràs , Olot, 12 de febrer de 2021 a les 08:18 |
Els baixos de l'edifici són bruts, insalubres i plens de forats perillosos. | Martí Albesa.
El grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Olot demana que l’equip de govern doni una solució a l’esquelet urbanístic que hi ha al camí de les Bruixes, al barri de Sant Miquel, que fa xamfrà amb la carretera de la Canya.

El regidor del PSC Olot Jaume Mir, acompanyat de la també regidora Marina Alegre, ha explicat des de l'edifici estant que "aquest és un exemple més de la manca d'inversió en habitatge de l'equip de govern. Estem a favor del lloguer social i proposem solucions per disposar de més parc d'habitatge".  

 

El regidor del PSC Olot, Jaume Mir, davant l'edifici del camí de les Bruixes. Foto: Martí Albesa.


Aquesta construcció inacabada es va començar a bastir l’any 2008 i ja fa més 12 anys que està abandonada, immersa en un procés judicial. És un edifici d’uns 3.800 m2 en total i que va obtenir la llicència urbanística d’acord al Pla general anterior al del 2007, amb què actualment, ja amb el nou Pla, no s'hauria pogut fer de la mateixa manera.

 
El que proposen els socialistes olotins a l'equip de govern és que faci una adaptació del projecte al nou Pla general i, un cop revisada l’edificabilitat de la zona, creuen que, amb el nou projecte executiu, s'hi podrien fer uns 40 habitatges aproximadament.  

 
"Demanem que s’executi la compra d’aquest esquelet i que, amb les fonts de finançament adequades, s’hi facin pisos de lloguer social per a persones joves i per a treballadors amb pocs recursos", ha afegit Jaume Mir.
 

L'edifici abandonat del camí de les Bruixes a Olot. Foto: Martí Albesa.


Segons el PSC aquesta conversió ajudaria a donar resposta a la falta d’habitatge de lloguer a la ciutat i arreglaria una part d'Olot que ha restat molt deixada i degradada. També, evitaria la brutícia i la insalubritat que actualment presenta, amb perill de fer-se mal alguna mainada.

Mir va detallar que no ho presentaran com a moció, sinó com a proposta per escrit amb el benentès que es posen a disposició de l'equip de govern perquè sigui una realitat al més aviat possible.

 

 

Participació