successos

Denuncien els propietaris de dos gossos de raça perillosa pel «brutal atac» a un altre gos a Matadepera

L'animal ferit estava lligat i en companyia de la seva propietària, i els atacants sense morrió i sols

per La torre del Palau , 12 de febrer de 2021 a les 20:00 |
El gos atacat, va ser operat d'urgència a causa de les lesions. | Cedida
El greu atac de dos gossos de raça potencialment perillosa escapats a un altre gos lligat en presència de la seva propietària ha causat polèmica Matadepera. Era el migdia del dimarts nou de febrer quan Paparazzi, un gos de raça Weimaraner, passejava per la urbanització Els Rourets del municipi vallesà, acompanyat de la seva propietària, una altra persona i dos gossos més.

Aleshores, segons sosté l'advocada de la família, dos gossos de raça potencialment perillosa van aparèixer sense lligar, sense morrió i sense la presència de cap propietari, i van atacar a l'animal, després que aquest evités que ataquessin la seva propietària. El van mossegar i arrossegar "brutalment", i no van cedir fins que al cap de vint minuts, el seu amo va sortir d'una casa veïna i els va cridar.


Amb Paparazzi immòbil a terra i en presència dels gossos de raça perillosa, la seva propietària l'hauria socorregut a mig atac, moment en què una patrulla de la Policia Municipal va presenciar el final de l'incident, segons l'advocada de la família. L’Ajuntament de Matadepera també ha denunciat als propietaris dels animals que van causar l'atac. 
 

El gos va patir greus lesions a tot el cos, especialment al cap, extremitats i al coll. Foto: Cedida


A causa de l'incident, el gos malferit va ser traslladat immediatament a una clínica veterinària, on va ser intervingut quirúrgicament per múltiples ferides internes i externes per tot al cos, especialment al cap, al coll i a les potes. Actualment es troba a l'espera d'un diagnòstic per conèixer l'abast de l'afectació, així com les possibles seqüeles que se'n puguin derivar. La seva propietària ha denunciat els fets a l'Ajuntament de Matadepera i als Mossos d'Esquadra, i els ha comunicat a la Generalitat.

Ara, l'advocada de la propietària de l'animal atacat, sosté que els amos dels gossos perillosos no disposen de llicència ni assegurança, però l'Ajuntament no els retira l'animal. A més, lamenta que "malgrat que els veïns han avisat en reiterades ocasions de la seva presència sense mesures de seguretat", no és té constància que el Consistori hagi aplicat mesures al respecte. 

Per la seva banda, des del Consistori s’està acabant d’enllestir l’expedient, que s’espera que pugui estar a principis de la propera setmana, i que comportaria una sanció econòmica als propietaris dels animals, i el seu decomís.

 

Participació