coronavirus

El País Valencià prorroga les restriccions fins a l'1 de març

Puig garanteix que la desescalada es farà quan correspongui

per NacióDigital , 12 de febrer de 2021 a les 09:06 |
La Comissió Interdepartamental Covid-19 de la Generalitat valenciana | Europa Press
La Generalitat valenciana ha decidit prorrogar les restriccions actuals fins a l'1 de març, amb l'objectiu de mantenir la tendència a la baixa del virus que s'ha detectat en els darrers dies. Malgrat això, les morts segueixen voltant el centenar cada dia. 

Així ho ha anunciat el president Ximo Puig, en una roda de premsa a última hora d'aquest dijous, després de la reunió de la Comissió Interdepartamental Covid-19. Amb aquest nou ajornament, les mesures s'amplien del 15 de febrer a l'1 de març. 


Entre les mesures vigents, destaquen el tancament total de l'hostaleria i centres esportius i del comerç no essencial a les 18 hores, o el perimetratge de les ciutats de més de 50.000 habitants durant els fins de setmana.
 

Puig ha dit que "encara no estam per relaxar-nos". "És el moment d'apretar les dents i fer esforços suplementaris", ha demanat. El president ha assegurat que les restriccions duraran només el temps que sigui necessari i "ni un dia més", perquè és "un gran sacrifici que afecta la nostra vida quotidiana, els drets i genera situacions injustes”. 

Puig ha ressaltat que les hospitalitzacions per la Covid-19 durant les últimes setmanes ha baixat un 39%, fins a menys de 3.000. També hi ha hagut una reducció del 49% de la incidència acumulada fins als 777 positius per cada 100.000 habitants.


Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació