diumenge, 14 de febrer de 2021

Borrell contesta Puigdemont que Navalni està pres i va ser enverinat i els líders independentistes fan campanya

|

L'Alt Representant de la UE per a Política Exterior, Josep Borrell, ha contestat aquest dimarts a l'expresident de la Generalitat i eurodiputat, Carles Puigdemont, que no cap comparació entre la situació dels presos independentistes i la de l'opositor rus Alexei Navalni.


Josep Borrell

Josep Borrell (EP)


En un debat al Parlament Europeu sobre la polèmica visita de Borrell a Moscou, en la qual les autoritats russes van atacar a la UE fent un paral·lelisme entre els dos casos, l'Alt Representant ha insistit que mentre Navalni ha patit un intent d'assassinat i passa judicis "que li van condemnant sense raó ni fonament", Puigdemont i la resta de líders fan "lliurement campanya a Catalunya".


"Creuen que té algun sentit aquesta comparació? És evident que no la té, però no vaig voler entrar en aquesta discussió", ha defensat Borrell davant l'Eurocambra.


Segons ha assenyalat, en la roda de premsa a Moscou va evitar contestar a les paraules de el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, perquè "no venia al cas". Encara que, no obstant ha reconegut que li hauria agradat "entrar en un cos a cos" sobre aquest tema.


D'aquesta manera ha contestat a Puigdemont, qui en una intervenció prèvia ha demanat la dimissió de Borrell i ha donat la raó a el ministre rus que va comparar el cas de Navalni amb el dels presos del procés.


És més, l'expresident ha remarcat que les penes de presó contra els líders del Procés són més altes que les que afronta l'opositor rus. En aquest sentit, ha retret a Borrell que la UE fa servir "dobles mesures" i no es pot permetre "donar lliçons" de llibertats.


El debat al Parlament Europeu sobre la deriva democràtica a Rússia s'ha convertit a la fin en un judici a la figura de Borrell després del seu viatge a Moscou, arribant una desena d'eurodiputats a demanar la seva dimissió.


Els més crítics han estat principalment membres de el grup conservador, aliats Puigdemont, i de la ultradreta, així com alguns parlamentaris d'Europa de l'est, especialment dolguts amb el que consideren un "ridícul" de la UE a Moscou.


"On són els collons de la UE?", Ha afirmat, en castellà, la nacionalista flamenca del N-VA, Assita Kanko, coneguda a Espanya per ser la diputada que va donar la benvinguda a Puigdemont i Antoni Comín a l'Eurocambra quan es els va reconèixer la condició de parlamentaris.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH