diumenge, 14 de febrer de 2021

L'Arquebisbat de Tarragona porta a Fiscalia un presumpte cas d'abusos d'un sacerdot

|

La Santa Seu nomena a Joan Planellas com a nou arquebisbe de Tarragona

Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona


L'Arquebisbat de Tarragona ha portat a la Fiscalia informació sobre un possible cas d'abusos sexuals de fa unes dècades per part d'un sacerdot de la diòcesi, ha informat aquest dijous en un comunicat.


L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha assegurat que al desembre va rebre informació d'aquest possible cas i ha dit que són els primers interessats en què "s'imposi la veritat i la justícia".


Ha explicat que es va activar el protocol d'actuació previst per a aquests casos i, finalitzada una primera investigació urgent i preliminar, s'ha facilitat la informació al Vaticà.


A més, aquest dijous l'han portat a la Fiscalia de Tarragona "perquè, si ho consideren necessari, puguin realitzar les diligències i investigacions oportunes".


Ha assegurat que l'Arquebisbat ha pres les mesures cautelars necessàries "amb prudència i equitat".


Ha assenyalat que des de l'Arquebisbat tractarà d'aplicar la "màxima pulcritud perquè es respecti l'honorabilitat de tots els possibles implicats en aquest cas", i ha reclamat la presumpció d'innocència fins que no es demostri el contrari.


Planellas ha explicat que s'ha posat en contacte personalment amb les possibles víctimes de les que tenen coneixement, que li han demanat que vetlli perquè es respecti la seva privacitat.


L'arquebisbe ha assegurat que condemna tot abús sexual, de poder i de consciència, especialment quan hagi estat comès per un clergue, i ha convidat a denunciar aquest tipus de fets davant les autoritats civils i l'Oficina de prevenció i protecció d'abusos de l'Arquebisbat.


Ha mostrat la disponibilitat i voluntat de l'Arquebisbat per continuar investigant els fets coneguts i per col·laborar amb la Justícia en tot el que necessiti.


Així mateix, ha desitjat que aquest presumpte cas "no vetlli la vida, la bona feina i l'entrega generosa" dels sacerdots de la diòcesi.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH