diumenge, 14 de febrer de 2021

Adéu a una altra llegenda: Chick Corea

|


El pianista, teclista i compositor nord-americà de jazz Armando Anthony Corea, conegut com Chick Corea, ha mort aquest dijous als 79 anys a conseqüència d'un càncer poc comú que li van detectar fa poc.


"Al llarg de la seva vida i la seva carrera, Chick va gaudir de la llibertat i de la diversió que es tenia en crear una cosa nova, i en jugar als jocs que fan els artistes. Va ser un estimat espòs, pare i avi, i un gran mentor i amic per a molts. a través del seu cos de treball i les dècades que va passar recorrent el món, va tocar i va inspirar la vida de milions de persones ", ha assenyalat en un comunicat la pàgina oficial de l'artista a Facebook on es confirma la mort.


"Vull agrair a tots aquells al llarg del meu viatge que han ajudat a mantenir els incendis musicals brillant. Tinc l'esperança que aquells que tenen un tinter per jugar, escriure, actuar o d'una altra manera, ho facin. Si no és per tu mateix, llavors per la resta de nosaltres. No és només que el món necessita més artistes, sinó que també és només molta diversió. I als meus increïbles amics músics que han estat com a família per a mi des que us conec: ha estat una benedicció i un honor aprendre i tocar amb tots vosaltres. la meva missió sempre ha estat portar l'alegria de crear on pogués, i haver-ho fet amb tots els artistes que admiro tan car-això ha estat la riquesa de la meva vida ' ", va deixar escrit l'artista .


El llegendari pianista Chick Corea.

Adéu a una altra llegenda: Chick Corea @EP


Nascut a Chelsea, Massachusetts (Estats Units), el 12 de juny de 1941, Chick Corea és un mestre de NEA Jazz i Famós de DownBeat. Guanyador de 23 premis Grammy i virtuós de el teclat, Chick Corea ha aconseguit l'estatus de llegenda de l'jazz després de cinc dècades de treball.


És el quart artista més nominat en la història dels Grammy, amb 65 nominacions. També ha guanyat 3 premis Latin Grammy, la major quantitat de qualsevol artista en la categoria de Millor Àlbum Instrumental.


Chick Corea ha tocat un sorprenent nombre de bases musicals en la seva carrera, des de cançons per a nens a música de cambra, des bebop a fusió, des straight ahead fins avant-garde, juntament amb algunes incursions en obres simfòniques, i es va fer conegut per la seva treball durant la dècada de 1970 en el gènere de jazz fusió.


En els anys 60, va participar en el naixement d'aquest corrent com a membre de la banda de Miles Davis, i posteriorment va crear el grup Return to Forever, formant equip amb altres virtuosos instrumentistes, mentre que a la dècada dels 80, amb el seu grup Elektric Band, va utilitzar noves tècniques de mescles per aconseguir una original combinació de piano amb teclats electrònics.


En les dues últimes dècades de segle arribarien Chick Corea & Origin, Chick Corea 's Akoustic Band i Five Peace Band, així com The Vigil, aquesta última amb el saxofonista Tim Garland, el baixista Hadrien Feraud, el bateria Marcus Gilmore i el guitarrista Charles Altura.

Chick Corea, que artísticament recorda a Herbie Hancock en alguns aspectes, és compositor de diversos estàndards de jazz com Spain, 500 milers high, Armando 's Rhumba, La Festa i Windows.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH