Eleccions catalanes 14-F

El Govern assegura que «totes les meses electorals» es podran constituir el 14-F

El conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, confirma que tots els col·legis electorals disposen del material de protecció necessari

per NacióDigital , 13 de febrer de 2021 a les 14:07 |
Una dona votant durant el simulacre previ al 14-F | ACN
El Govern confirma que diumenge es podran constituir "totes les meses electorals". "Amb les dades d'avui no hi ha cap mena de problema perquè es puguin constituir totes les meses electorals del país", ha explicat el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, durant la compareixença d'aquest dissabte prèvia a la jornada electoral de demà, on estan cridats a votar més de 5 milions de catalans.

El Govern xifra en un 99,9% el total de meses que es podran constituir, mentre que el 0,1% explica que són casos en què encara s'està a l'espera de la resolució d'algun recurs presentat o per qüestions merament administratives perquè encara falten dades d'ajuntaments. "No vol dir que no es pugui constituir perquè tenim suplents suficients", ha assegurat el conseller. En total aquests comicis es preveu que s'habilitin un total de 2.763 col·legis electorals locals - 83 més que el 2017-, i 9.139 meses- 892 més que els darrers comicis-. Aquest any el cens és de 5.368.881 si no es compten els residents a l'exterior i s'ha registrat una xifra rècord de 284.706 persones que han demanat el vot per correu.


Respecte a aquelles al·legacions encara no resoltes o que no s'acabin resolent (tal com ja han avançat les Juntes Electorals) el Govern recorda que fins demà encara es pot rebre la notificació que contesti a l'excusa presentada. I en cas de no rebre-la es recomana anar al col·legi. 


Els ajuntaments d'arreu del país també han confirmat que disposen de tot el material de protecció i seguretat necessari per a la jornada de demà."Podem afirmar que tindrem tots els col·legis preparats per ser espais segurs de vot", ha explicat Solé i que també ha xifrat en un 50% el total de titulars i primers membres suplents de les meses que s'han realitzat el test d'antígens voluntari. En total unes 29.687 persones s'han sotmès a la prova des de dimarts fins ahir dijous, i encara quedaria sumar els resultats de divendres.

El dispositiu de seguretat de demà serà "extraordinari", segons Solé, amb la mobilització dels cossos dels Mossos d'Esquadra i policies locals. En total el Govern xifra en 14.000 els agents que es destinaran arreu dels col·legis del país, on formaran patrulles estàtiques.


Solé també ha recordat quins són els protocols que ha establert el Govern per poder votar amb seguretat. Hi ha tres franges de vot: es recomana que de les nou del matí a les dotze hi vagin les persones de risc, de les 12 a les set de la tarda per a la resta de la població, mentre que de les set a les vuit serà l'hora reservada per als contagiats per Covid-19 i contactes estrets.


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació