Eleccions catalanes 14-F

L'última enquesta prohibida del 14-F deixa bones notícies per a l'independentisme

ERC i Junts disputarien la victòria al PSC i la suma de forces independentistes revalidaria la majoria absoluta i podria superar el 50% en vots

per NacióDigital , 13 de febrer de 2021 a les 15:02 |
La seu del Parlament de Catalunya. | Parlament.
Última enquesta de les eleccions del 14 de febrer. El Periòdic d'Andorra ha publicat aquest dissabte, jornada de reflexió, la darrera entrega del seu sondeig, prohibits ja a Catalunya. El PSC s'imposaria en vots, però ERC guanyaria en escons. Les dues forces estarien en una forquilla d'entre 31 i 33 cadires al Parlament. Junts, que quedaria tercera (28-30), ha retallat terreny des de la primera enquesta publicada i arriba als comicis en dinàmica ascendent.

L'independentisme, amb el PDECat obtenint representació, revalidaria la majoria absoluta (la CUP sumaria entre 8 i 9 escons, el doble que en les anteriors eleccions) i podria superar el 50% en vots.


La quarta força seria Ciutadans, que s'ensorraria: dels 36 escons del 2017 a 8 o 9 aquest diumenge. El mateix resultat que els comuns i els anticapitalistes. Després vindria Vox amb 7-8 escons i el PP amb 6 o 7, millorant també els seus resultats. El Periòdic d'Andorra pronostica fins a dos diputats per a la formació encapçalada per Àngels Chacón.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació