dilluns, 15 de febrer de 2021

La sonda espacial dels Emirats Àrabs Units capta la seva primera imatge de Mart

|

La sonda espacial 'Amal' ('Esperanza') dels Emirats Àrabs Units ha transmès aquest diumenge la seva primera imatge de Mart, cinc dies després d'entrar en l'òrbita del planeta vermell.


Tom chen pLstF rW NI unsplash




La sonda va arribar a Mart després d'un viatge de set mesos i es considera el primer llançament amb èxit d'una missió interplanetària d'un país àrab. 'Amal' va sortir del Japó al juliol de l'any passat.


La imatge la va transmetre el líder de facto del país, Mohammed bin Zayed, al seu compte de Twitter, on va descriure l'esdeveniment com "un moment definitori en la història del país".


El vicepresident emiratià, Mohammed bin Rashid, va precisar que la imatge havia estat captada a uns 25.000 quilòmetres d'alçada sobre la superfície del planeta.


La sonda romandrà dos anys en òrbita, des d'on captarà imatges de l'atmosfera del planeta i registrarà el canvi estacional. Totes les dades, asseguren els Emirats, es compartiran amb la comunitat científica internacional.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH