Serveis funeraris

Una funerària catalana, la primera de l'Estat amb taüts de cartró per abaratir les cerimònies

Eternam ven les caixes, que són biodegradables i aptes per als enterraments i les incineracions, a 484 euros, menys de la meitat que un fèretre convencional

per Pere Fontanals , Manresa, 13 de febrer de 2021 a les 16:02 |
A la dreta, els taüts de cartó, al costat dels convencionals. | Eternam
La funerària manresana Eternam és la primera de l'Estat en comercialitzar taüts de cartó, que són biodegrafables i estan autoritzats tant per a les inhumacions com per a les incineracions, segons explica l'administrador de l'empresa, Jesús Sánchez, a NacióDigital.

La funerària, que fins fa poc tenia la concessió de manteniment del cementiri de Sant Fruitós de Bages i actualment gestiona el de Castellbell i el Vilar, ha entrat de ple en el muntatge i comercialització dels taüts, que arriben desplegats a la nau que té al polígon de Bufalvent, on els munten, els entapissen i els emmagatzemen.


Sánchez explica que aquest taüt està homologat des de 2013, però fins ara cap funerària no havia volgut comercialitzar-lo. El seu creador és Javier Ferrándiz, un enginyer de Madrid que els va patentar després de superar diversos entrebancs burocràtics..

El responsable d'Eternam explica que a més a més d'econòmic -el taüt té un preu de 400 euros + IVA, per més de 1.000 un de convencional- i lleuger -no pesa més d'11 quilos-, el fèretre "també és l'opció més ecològica perquè és totalment biodegradable". En els enterraments, la terra absorbeix la cel·lulosa del taüt en dos anys, mentre que en les incineracions, com que no porten vernissos, el procés és molt més sostenible.


La funerària Eternam comercialitza, també, dos taüts més, un de fusta apta per a les inhumacions i un de fusta ecològica per a les incineracions, que tenen un preu d'uns 100 euros + IVA més.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació