dimarts, 16 de febrer de 2021

Els plans de pensions perden gairebé 300 milions al gener pel mercat i les prestacions netes

|


EuropaPress 3530579 calendari col·locat palau borsa madrid espanya 22 gener 2021 divendres ibex

EUROPA


El patrimoni en plans de pensions de sistema individual es va reduir en 290 milions d'euros en l'últim mes, fins al nivell dels 81.274.000 d'euros a tancament de gener, fet que suposa un creixement interanual del 2,4% tot i la retallada mensual, segons les dades d'Inverco.


La correcció experimentada pels índexs borsaris en els últims dies de gener ha provocat un ajust en les carteres dels plans de pensions individuals, que no ha estat compensat amb nous fluxos d'entrades.


En concret, les aportacions brutes van ser de 206 milions, davant els 262 milions que van sortir en prestacions, de manera que les prestacions netes registrades al gener van ascendir a 60 milions d'euros.


Pel que fa a la rendibilitat, aquests vehicles van guanyar una mitjana del 0,3% en l'últim any, amb pèrdues en les categories de renda fixa a curt termini (-0,2%), renda fixa mixta (-0,4% ) i renda variable mixta (-0,7%). Els més rendibles van ser els plans de renda variable que van avançar un 3% en aquests dotze mesos.


Al mig i llarg termini, els plans de pensions van guanyar un 2% a cinc anys vista, un 3,1% a deu anys i un 1,8% anual net en els últims 20 anys.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH