dimarts, 16 de febrer de 2021

Mor per coronavirus als 81 anys Rodríguez Galindo, exgeneral de la Guàrdia Civil condemnat pels GAL

|

L'exgeneral de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo, que va ser comandament destacat en la lluita contra ETA i condemnat pel terrorisme d'Estat d'GAL, ha mort aquest dissabte als 81 anys d'edat a causa del coronavirus, segons informen fonts del seu entorn .


Enrique Rodríguez Galindo

Enrique Rodríguez Galindo / EP


Rodríguez Galindo es trobava des del 2 de febrer ingressat en un hospital en una unitat de cures intensives per l'afectació pulmonar que patia.


El Tribunal Suprem va condemnar Rodríguez Galindo a 75 anys de presó el 2001 per la seva relació amb el segrest i assassinat en 1983 de José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala. L'exgeneral va estar al front de la caserna d'Intxaurrondo en els 'anys de plom' de lluita contra ETA.


Rodríguez Galindo va complir quatre anys i quatre mesos de presó, ja que va ser excarcerat per motius de salut i traslladat al seu domicili sota vigilància policial. Llavors es va informar que patia una malaltia cardiovascular. El Jutjat de Vigilància Penitenciària li va concedir la llibertat condicional el 2013 a proposta de centre penitenciari de Zuera (Saragossa).


Associacions de la Benemèrita, com a Associació Pro Guàrdia Civil (APROGC), han volgut traslladar el seu condol per la mort de l'exgeneral de l'Institut Armat, recordant la seva lluita enfront de la banda terrorista ETA.


"Lamentem la mort del nostre General Enrique Rodríguez Galindo. Va mirar de front a ETA, la va combatre i va derrotar salvant així la vida a multitud de CIUTADANS, guàrdies civils i les seves famílies", diu el missatge que ha posat APROGC en el seu perfil de Twitter.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH