dimecres, 17 de febrer de 2021

Una nova 'app' et permet calcular de manera aproximada el teu torn per vacunar-te

|

La vacunació a Espanya segueix avançant. De moment, els sanitaris i les persones que viuen en residències han estat els primers a rebre la primera dosi. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, a Espanya s'han administrat ja 1.237.593 vacunes.


Una infermera prepara una segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 al Centre Polivalent de Recursos Residència Mixta de Gijón.

Una infermera es prepara per a administrar una vacuna / @Europa Press



El Govern va anunciar fa uns dies que els propers a vacunar-se seran els majors de 80 anys. Mentrestant, molts espanyols es pregunten quan serà el seu torn. Amb l'objectiu de resoldre aquest dubte ha nascut la nova aplicació 'Calculadora del Torn de Vacunació a Espanya', integrada a Omni Calculator, que han desenvolupat els estudiants de Física de Partícules i Medicina, Álvaro Díez Gepe i Dominika Miszewska. Mitjançant l'app, els usuaris poden saber aproximadament el seu torn de vacunació.


L'aplicació fa el càlcul tenint en compte la llista de grups prioritaris que va publicar el Govern central i la taxa de vacunació.




Per saber la data en que et podran vacunar, cal que els usuaris introdueixin la seva edat, lloc de residència i que diguin si són sanitaris, persones dependents o viuen en una residència. A més, també cal explicar si es tenen patologies prèvies.


Quan les dades ja estan introduïdes, la 'app' estima el marge màxim i mínim de persones que hi ha per davant de nosaltres i ens diu la data aproximada en què hauríem de rebre la vacuna, sempre tenint en compte el calendari de Govern.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH