dimecres, 17 de febrer de 2021

Generalitat, Ajuntament i Diputació estudien una nova ubicació per ampliar l'Hospital Clínic de Barcelona

|


La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona han signat aquest dimarts un protocol per estudiar conjuntament un nou emplaçament per ampliar l'Hospital Clínic de Barcelona, sense deixar l'actual zona d'influència de centre.


L'acord entre les tres administracions té l'objectiu trobar una proposta conjunta per tirar endavant les millores que l'hospital requereix, "sobretot de rehabilitació i modernització", ha informat el Govern català.


Des de les administracions estimen que la decisió definitiva es prengui durant el segon trimestre del al 2021, cosa que el director general de l'hospital, Josep Maria Campistol, ha valorat "molt positivament".


"És un pas endavant real i compromès per poder oferir als pacients ia la ciutadania de la nostra àrea de referència una atenció sanitària de primer nivell", ha reivindicat Campistol en un comunicat de centre hospitalari.


Comptar amb un nou recinte ha de permetre al Clínic "seguir sent un hospital de primer nivell, de proximitat, que doni el millor servei" a el més de mig milió de pacients de la seva àrea d'influència i que continuï sent referent terciari per a tot el país i internacionalment, han concretat des del centre.


Fachada principal del Hospital Clínic de Barcelona (Archivo)Generalitat, Ajuntament i Diputació estudien una nova ubicació per ampliar l'Hospital Clínic de Barcelona. Foto: @EP


Un nou servei d'urgències amb uns espais que compleixin les necessitats funcionals i normatives, habitacions per a pacients amb millors condicions i que puguin acollir les últimes tecnologies i quiròfans punters amb les últimes innovacions tecnològiques, entre d'altres, són algunes de les millores que necessita l'hospital per Campistol.


PROTOCOL

El protocol que han signat les tres administracions prioritza preservar la localització de el nou centre a Barcelona amb l'objectiu de "mantenir la proximitat de la seva atenció" a la població de l'àrea de referència.


També vol garantir "la sostenibilitat de la proposta" des d'un punt de vista mediambiental, econòmic, social i de conservació de l'patrimoni.


S'inclou la possibilitat d'un conjunt hospitalari concebut en un sol emplaçament o en diverses ubicacions a l'entorn de l'Esquerra de l'Eixample i els barris adjacents de la capital catalana.


ESCOLA INDUSTRIAL

La voluntat de l'acord és "no construir cap gran edifici" a la zona de l'Escola Industrial i, alhora, fer possible que les instal·lacions sanitàries es quedin a l'actual zona d'influència de centre.


Així, la Conselleria de Salut promourà l'elaboració d'un nou pla funcional per al complex sanitari i els processos de finançament que possibilitin l'execució de les inversions i l'ajuntament facilitarà els espais per al desenvolupament de l'emplaçament.


La Diputació de Barcelona, d'altra banda, "col·laborarà activament per promoure el desenvolupament" de el nou Hospital Clínic.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH