dimecres, 17 de febrer de 2021

Mor el cineasta Juan Antonio Porto als 84 anys

|

El cineasta Juan Antonio Porto, guionista entre altres treballs de la pel·lícula 'El crim de Conca', ha mort aquest dimarts 16 de febrer a Madrid, als 84 anys d'edat, segons ha confirmat l'Acadèmia de Cinema.


El guionista Juan Antonio Porto

El guionista Juan Antonio Porto / EP



Porto (la Corunya, 1937) va ser guionista d' 'El bosque del lobo', 'Beltenebros', o 'El perro', entre d'altres pel·lícules, i de les sèries de televisió 'La Regenta' i 'La forja de un rebelde'.


També va ser crític de cinema, va ser professor de guió a l'Escola de Cinema i en la Facultat de Ciències de la Informació de Madrid. Reconegut amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, el guionista que va treballar amb Pilar Miró, Pedro Olea i Antonio Isasi-Isasmendi, entre d'altres cineastes, també va ser tertulià habitual de 'Qué grande es el cine'.


Fa un any, Juan Antonio Porto va acudir a l'Acadèmia de Cinema, institució de la qual era membre, per parlar amb Antonio Muñoz Molina, autor del llibre en què es basa la pel·lícula de Pilar Miró, de Beltenebros, el guió va signar Porto amb Miró i Mario Camus.


"Als tres ens va agradar molt el llibre i pensàvem que mereixia un respecte, però calia fer modificacions", va declarar Porto, que va destacar "les reflexions de el personatge principal, el nom real no coneixem, perquè li diuen capità Darman: l'humanitzen d'una manera tremenda".


La cinta 'Beltenebros' va aconseguir l'Ós de Plata al Festival de Berlín i un total de tres Premis Goya --Millor Muntatge, Millor Direcció de Fotografia i Millors Efectes especials-- en la sisena edició dels guardons.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH