dijous, 18 de febrer de 2021

El PSOE s'esforça per no donar importància a les tensions internes amb Unides Podem

|

La ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero, ha afirmat que les discrepàncies entre PSOE i Unides Podem dins de l'Executiu i els "matisos" que es vulguin destacar, sobretot en període electoral, "per a res afecten la sostenibilitat i l'estabilitat "de Govern, restant així importància als últims enfrontaments sobre la llei Trans o l'Ingrés Mínim Vital.


La portaveu de Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero compareix en roda de premsa posterior a Consell de Ministres celebrat a Moncloa, a Madrid (Espanya), a 16 de febrer de 2021.

La ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero / EP



La portaveu ha respost així, durant la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, a les preguntes dels periodistes sobre els nous xocs que han protagonitzat els socis aquesta setmana i que, un cop celebrades les eleccions catalanes diumenge passat, ja no es poden emmarcar en un context electoral, com ella mateixa va argumentar la setmana passada.


Referent a això, Montero ha tornat a defensar que, "tractant-se d'un Executiu de coalició, és lògic que hi hagi dirigents polítics, sobretot quan hi ha campanya electoral, puguin expressar o subratllar allò que pot ser diferent o ressenyable".


"UNITAT D'ACCIÓ" MALGRAT DELS "MATISOS"

En aquest sentit, ha assegurat que tots els membres de el Govern segueix treballant "amb estabilitat" i "unitat d'acció" per desenvolupar les tasques amb les que es van comprometre en el seu acord d'investidura, i que això "no és incompatible" amb què es produeixin diferències o "matisos" sobre elements en els quals no coincideixen.


"És una cosa habitual en les comunitats autònomes o les corporacions locals que tenen més experiència en governs de coalició", ha argumentat Montero, qui també ha defensat que el que es reflecteix fora sobre els seus desencontres "no té a veure" amb el "treball dur "que realitzen dins tots els membres de l'Executiu.


Així, ha recalcat que l'important és que el "projecte comú" que s'han compromès a desenvolupar aquesta legislatura, es faci, amb independència que algun líder polític d'aquesta formació, sobretot en els grups parlamentaris, pugui donar la seva opinió sobre qüestions que per a res afecten la sostenibilitat i estabilitat de Govern ".


"La tranquil·litat, l'estabilitat i la consciència de el moment polític que vivim són els senyals que marquen l'acció de l'executiu", ha emfatitzat, després d'insistir que la continuïtat de el govern està garantida.




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH