Llibertat d'expressió

Actes vandàlics contra un concessionari de cotxes i un hotel a Barcelona

Diversos establiments han estat saquejats per grups emparats en les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél

per NacióDigital , Barcelona, 17 de febrer de 2021 a les 22:47 |
Aldarulls a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél. | Martí Urgell
Un concessionari de cotxes situat a la Gran Via amb Rambla Catalunya, a Barcelona, ha patit desperfectes per l'acció d'un grup de vàndals que hi han entrat en el marc de les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél.

Prèviament, un altre grup de persones ha entrat en un hotel del passeig de Gràcia, on també han causat desperfectes. De la mateixa manera, diversos establiments de la zona han estat també atacats i saquejats per grups emparats en les protestes.


Els Mossos d'Esquadra han disparat bales de foam per rebutjar el llançament d'objectes contundents i pirotècnics, i ha fet servir les furgonetes per dispersar manifestants i barricades amb contenidors i material d'obra incendiat. 


Segona nit de protestes

La segona jornada de mobilitzacions contra l'empresonament de Pablo Hasél ha tornat a derivar en aldarulls. A Barcelona els més intensos, però també a Girona i Lleida. Vic, que en la primera nit es va convertir en epicentre per l'atac a la comissaria dels Mossos, ha estat escenari d'una protesta tranquil·la.



A Barcelona, però, milers de persones s'han concentrat des de les set de la tarda als Jardinets de Gràcia convocats per l'esquerra independentista i els CDR. Una hora després de l'inici de la manifestació, el gruix dels concentrats ha començat a desplaçar-se Passeig de Gràcia avall. Simultàniament s'han produït protestes a Lleida, Tarragona, Girona, Vic i desenes de poblacions catalanes. El fet que una noia perdés ahir un ull per l'actuació dels Mossos ha encès els ànims dels manifestants.

A la capital, centenars de persones que protestaven s'han acabat desplaçant fins a Plaça Urquinaona -epicentre de les protestes contra la sentència del procés- i la situació ha derivat en enfrontaments entre la policia i els manifestants. A la crema de contenidors s'hi ha afegit el llançament d'objectes contra les furgones dels Mossos d'Esquadra, que s'han desplaçat a alta velocitat per dispersar les protestes. 
 

 

Aldarulls a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél. Foto: Martí Urgell

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació