TASQUES DOMÈSTIQUES

Els 10 errors més comuns a l'hora de posar la rentadora

L'OCU dona consells per evitar sorpreses desagradables en recollir la bugada

per NacióDigital , Barcelona, 17 de febrer de 2021 a les 17:42 |
Fer la bugada no és tan fàcil com sembla. | Pixabay
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha publicat un decàleg de consells per evitar les errades que es cometen més sovint quan es posa la bugada. Aquests són els consells perquè un acte quotidià tan bàsic no doni sorpreses desagradables en obrir la porta de la rentadora.

1. No tractar abans les taques. Una solució és aplicar un producte per eliminar taques o una mica de detergent concentrat abans de ficar la peça de roba tacada al tambor. Després, cal marcar la temperatura màxima possible, però amb precaució perquè no s'encongeixi la roba.  


2. Carregar massa la rentadora. Les peces s'han de poder moure lliurement al tambor de la rentadora perquè l'aparell pugui fer la seva acció mecànica. Cal deixar espai lliure.


3. No classificar per colors. La roba blanca i la de color s'han de separar per evitar que destenyeixi. L'OCU, a més, recomana classificar les peces segons la temperatura de rentar que apareix a l'etiqueta: les d'aigua freda (30 graus) per una banda i les d'aigua calenta (60 graus), per l'altra.

4. Fer servir lleixiu. És un producte molt agressiu amb els teixits i amb la rentadora, de manera que es recomana només fer-lo servir quan sigui imprescindible per desinfectar la roba, per treure una taca o per blanquejar especialment la roba.



5. Rentar en fred. Cal revisar l'etiqueta de les peces de roba i fer servir la temperatura recomanada pel fabricant. La majoria dels teixits admeten una temperatura de 30 graus, la idònia per a un bon rentat, explica l'OCU. Amb menys temperatura, l'acció del detergent queda dificultada.

6. Centrifugar més del compte. Els centrifugats d'alta velocitat s'han de reservar per a peces de roba de cotó, mentre que per als sintètics o de barreja de teixits n'hi ha prou amb un de lleuger, de 900 o 1.000 revoluciuons com a molt.

7. Tardar a buidar la rentadora. Tothom ha oblidat algun cop una bugada i no l'ha estés a temps. Si passa molta estona, la roba queda humida i arrugada. L'OCU recomana fer servir la funció d'inici diferit que incorporen molts models per ajornar la bugada fins arribar a casa.

8. No rentar la rentadora. Les gomes del tambor acumulen brutícia i això pot causar problemes per evacuar l'aigua o per distribuir el detergent. Cal netejar-les, com també els filtres i els calaixets del detergent.

9. Fer servir massa detergent o suavitzant. A més del malbaratament de diners, pot deixar taques i restes, indica l'OCU, de manera que cal usar la quantitat exacta que recomana el fabricant.

10. Posar alhora la llenceria i la resta de la roba. Les peces menudes, com ara mitjons o roba interior, sovint queden barrejades amb els llençols o amb les camises, i és fàcil perdre-les. Per això es recomana fer servir una bossa de tela per ficar-hi aquestes peces de roba i així evitar perdre-les.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació