divendres, 19 de febrer de 2021

El Congrés tomba el referèndum demanat per ERC amb el Govern central dividit

|

El Ple de Congrés ha rebutjat aquest dijous una moció d'ERC que instava a el Govern central a negociar la celebració d'un nou referèndum d'autodeterminació a Catalunya, una votació que ha provocat la divisió de vot entre els partits que donen suport a el Govern ja que, mentre el PSOE ha votat en contra, Unides Podem s'ha abstingut.


En concret, ERC pretenia que el Congrés instés a l'Executiu central a "negociar un referèndum d'autodeterminació amb el Govern de la Generalitat com a solució pactada i democràtica a l'conflicte polític".


El Congreso tumba el referéndum que pedía ERC, con el Gobierno dividido: el PSOE vota no y Podemos se abstiene

El Congrés tomba el referèndum que demanava ERC, amb el Govern dividit: el PSOE vota no i Podem s'absté. @EP


Com estava previst, el PSOE ha rebutjat la iniciativa que s'ha topat amb un total de 276 nos, entre els quals també hi havia els de PP, Vox, Ciutadans, Unió de el Poble Navarrès, Fòrum Astúries i el Partit Regionalista de Cantàbria.


El text ha rebut el suport dels partits nacionalistes i independentistes i els diputats de Unides Podem han optat per l'abstenció, ja que són partidaris d'un referèndum, però creuen que primer cal pactar a la taula de diàleg sobre Catalunya.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH