Tota l'actualitat, al minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per Redacció , 19 de febrer de 2021 a les 06:27 |
 10:05 
La bretxa salarial a Catalunya se situa en el 22,2% l'any 2018

La bretxa salarial a Catalunya es va situar en el 22,2% l'any 2018, vuit dècimes menys respecte a l'exercici anterior. Segons les dades presentades aquest divendres per l'Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, la diferència entre el salari mitjà anual dels homes i les dones és de 6.350 euros. En concret, el sou mitjà masculí és de 28.640 euros anuals, mentre que el sou mitjà femení és de 22.290 euros anuals. Tot i que la bretxa s'ha escurçat en 3,8 punts percentuals entre 2014 i 2018, el Departament de Treball destaca que la desigualtat salarial continua sent "una de les manifestacions més punyents de la discriminació que pateixen les dones en el món laboral".

 09:57 

 09:28 

 09:26 

 09:21 
La noia que ha perdut l'ull rebrà l'alta hospitalària avui

La noia de 19 anys que va perdre l'ull per l'impacte d'una bala de foam a les manifestacions per l'empresonament del raper Pablo Hasél rebrà aquest divendres l'alta hospitalària. Fonts de Salut expliquen que la intervenció va anar bé i confirmen la pèrdua de l'ull.

 08:57 

 08:39 
ERC rebutja un govern amb els comuns amb el suport extern del PSC

ERC rebutja un govern amb els comuns i el suport extern del PSC, una fórmula proposada pel líder de Podem i dels comuns, Jaume Asens. "Ho descartem completament", ha assegurat la secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta, en una entrevista al programa Cafè d'Idees de Ràdio 4 i TV2. La dirigent republicana ha considerat que el Govern ampli és possible perquè ho ha estat a Lleida, on governa ERC amb Junts i comuns i perquè va ser possible una aliança per aprovar els pressupostos. 

 08:35 
ERC considera que les "males praxis" dels Mossos aboquen a "repensar" el model de seguretat

La secretària general adjunts d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat que en els darrers dies s0han produït "males actuaciones i males praxis" en l'ús del foam per part dels Mossos i que això aboca a "repensar" el model de seguretat pública. En una entrevista al programa Cafè d'Idees de Ràdio 4 i TV2 també ha considerat que s'han de depurar les actuacions que no s'ajustin a la proporcionalitat i als protocols. Vilalta ha defensat que l'espai idoni per debatre sobre el model de seguretat seria el Parlament.

 08:15 
Una associació de Mossos: "fereixen més els silencis dels polítics que les pedres"

L'Associació Professional de Mossos d'Esquadra (APME) afirma en un comunicat que "fereixen més els silencis dels polítics que les pedres" dels manifestants i per aquest motiu adverteix que "o recondueixen d'una vegada totes aquestes situacions o farem el cos de Mossos d'Esquadra ingovernable". L'entitat lamenta que "qualsevol motiu és vàlid per atacar amb total impunitat la policia". "No pensem continuar tolerant l'insultant silenci, la connivència amb qui ens ataca i la construcció d'un relat fictici on es criminalitza permanentment l'actuació policial", afegeixen. Consideren que fer públiques totes les imatges que enregistren els agents permetria conèixer "la realitat".

 08:15 

 22:37 
Almenys sis detinguts als aldarulls de Barcelona aquest vespre

Almenys sis persones han estat detingudes aquest dijous a Barcelona en la tercera nit d'aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Tres dels detinguts s'han fet a la cruïlla del carrer Roger de Llúria amb Mallorca, i els altres tres al passatge Pla amb el carrer Bruc. Tots sis han estat detinguts per desordres públics, acusat de llançar objectes contra la policia i participar en actes vandàlics. A banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que fins a les deu de la nit havia atès també a Barcelona dues persones, una ferida menys greu i l'altra lleu. Les dues han estat traslladades a centres hospitalaris. Fins ara no s'ha informat de detinguts ni atesos enlloc més de Catalunya.

 21:46 

 21:41 

 21:32 

 21:32 

 21:31 

 21:29 

 21:21 

 21:15 

 21:07 

 21:03 

 21:07 

 21:03 

 20:50 

 20:42 

 20:30 

 20:42 

 20:30 

 20:24 

 20:24 

 20:21 

 20:15 

 20:15 

 20:08 

 19:59 

 19:44 

 19:31 

 19:23 

 19:14 

 19:09 

 19:01 
Podem demana formalment l'indult total per a Pablo Hasel i Valtònyc

Unides Podem ha demanat formalment l'indult total per als rapers Pablo Hasel i Valtònyc. Segons han avançat el diari Ara i eldiario.es i ha confirmat l'ACN, la formació ja ha adreçat al Ministeri de Justícia la sol·licitud d'indultar Hasel, empresonat aquesta setmana, i l'estén al cas de Valtònyc, exiliat a Bèlgica. La petició, signada pel president d'UP al Congrés, Jaume Asens, demana que es tramiti per via d'urgència. L'escrit afirma que els rapers "es troben injustament condemnats per delictes que conculquen el dret a la llibertat d'expressió, d'acord amb els estàndards en matèria de drets humans".

 18:56 
Sàmper demana una revisió "urgent" del model d'ordre públic de Catalunya en seu parlamentària

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dijous una revisió "urgent" del model d'ordre públic de Catalunya en seu parlamentària. Sàmper, que s'ha ofert a respondre les preguntes que calguin en el marc de la Diputació Permanent, ha reconegut que "no es pot permetre" que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull. El conseller ha opinat que és en el marc del Parlament on s'ha de fer el debat sobre el model que convé a Catalunya i ho ha situat en la propera legislatura. En aquest sentit, ha recordat que ja es va fer en el cas de les pilotes de goma. De cara a la manifestació convocada aquest dijous al vespre, ha demanat que s'exerciti de forma pacífica.

 18:53 
Espanya registra 388 morts i 14.515 nous casos de coronavirus en vint-i-quatre hores

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dijous de 14.515 infectats nous de covid-19, fet que deixa la xifra global de contagis a l'estat espanyol en 3.121.687 casos confirmats per proves diagnòstiques. La xifra de víctimes per coronavirus s'ha incrementat en 388 persones des de dimecres i ja són 66.704 els morts per la pandèmia a Espanya. Madrid encapçala la xifra de contagis en els últims 7 dies amb 11.921 casos, seguida d'Andalusia amb 9.979. Per darrere, Catalunya amb 7.561 i el País Valencià amb 4.627. Des de l'inici de la pandèmia, Madrid és on més contagis s'han acumulat, amb 570.874 casos. Just després se situa Catalunya amb 558.047 casos confirmats.

 18:37 
La vaga del SEPC per demà divendres, convocada a les 12h: «Demanem a les universitats que es posicionin»

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una vaga d'estudiants a tot el país arran de les actuacions policials per part dels Mossos d'Esquadra durant les protestes per Pablo Hasél a tot el territori. El sindicat també convoca la vaga per demanar l'alliberament del raper i de les detingudes durant els aldarulls en les últimes dues nits. També demanen la retirada de l'acusació de la Generalitat contra l'activista Marcel Vivet.

[noticiadiari]2/216129[noticiadiari]

 18:29 

 17:49 
La CUP supedita qualsevol acord amb Junts a un "gir de 180 graus" en les polítiques de seguretat

La CUP s'ha reunit aquest dijous amb Junts per exigir la fi de la repressió i un "gir de 180 graus" en les polítiques de seguretat per continuar amb les converses sobre qualsevol tipus d'acord. Els anticapitalistes també han exigit la dimissió del consell d'Interior, Miquel Sàmper, i han remarca que la continuïtat de les converses està "totalment condicionada" a compromisos i canvis en l'àmbit de la seguretat. Els cupaires consideren "insuficient i poc creïble" la promesa de "transparència" que han fet avui els Mossos arran dels incidents d'aquests últims dies. Per la seva banda, Junts ha fet aquesta apreciació en un comunicat: "Valorem críticament les situacions de violència  viscuda i els errors comesos per alguns agents de la BRIMO, que en cap cas poden quedar impunes". La formació de Puigdemont, que lidera la conselleria d'Interior, defensa un "nou model" d'ordre públic. Informa Bernat Surroca.

 17:46 
Junts designa l'equip negociador per encarar la nova legislatura i la formació de Govern amb ERC i la CUP

L'equip negociador de Junts per encarar la nova legislatura i la formació de Govern amb ERC i la CUP estarà format per Jordi Sànchez, secretari general del partit; Elsa Artadi i Josep Rius, diputats electes i vicepresidents de la formació; Francesc de Dalmases, també diputat electe i home de la màxima confiança de Laura Borràs; i Míriam Nogueras, portaveu del partit de Carles Puigdemont al Congrés dels Diputats. Ja s'han reunit amb la CUP, a qui han traslladat que determinades accions d'agents de la Brimo en les protestes dels últims dies no poden quedar "impunes". Informa Oriol March.

 17:40 

 17:05 

 16:54 
Un sindicat de Mossos adverteix d’una possible “plantada” dels agents davant dels últims aldarulls

El sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-Fepol ha advertit aquest dijous a la tarda que alguns agents estan pensant “plantar-se” a la feina, tot i que no tenen dret de vaga, davant els últims aldarulls d’aquesta setmana per demanar la llibertat del raper lleidatà empresonat Pablo Hasel. El sindicat critica la suposada manca de planificació dels comandaments, que atribueix a possibles pressions polítiques, i a la “criminalització” del cos. A més, demana que es puguin utilitzar amb tota la seguretat jurídica les eines policials que permeten allunyar i dispersar els esvalotadors al carrer.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació