Exploració espacial

VÍDEO La nau Perseverance aterra a Mart amb èxit

La nova missió de la NASA busca aplanar el camí per a la futura exploració humana més enllà de la Lluna

per NacióDigital , 18 de febrer de 2021 a les 21:58 |

La nau Perseverance de la NASA ha arribat amb èxit a Mart. El robot, enlairat el 30 de juliol de 2020, té l'objectiu de trobar senyals de vida microbiana passada, recol·lectar mostres de roques i caracteritzar la geologia i el clima del planeta roig.



L'operació està preparada perquè la màquina espacial recorri la superfície del planeta durant 687 dies. Compta amb un potent laboratori remot amb rodes d'últim disseny, un braç robòtic i un sistema informàtic amb una alta capacitat de processament de dades. D'entre tots els instruments amb els quals compta el ròver, però, en destaquen dos: el denominat SHERLOC, que s'encarrega de detectar minerals i material orgànic; i el PIXL, que ha de rastrejar la composició química de roques i sediments.


El robot, que compta amb l'ajut d'un petit helicòpter anomenat Ingenuity que serveix per verificar si els vehicles són capaços de volar a l'atmosfera marciana, també busca mostres d'un cràter de 45 kilòmetres de diàmetre anomenat Jezero, que es creu que va contenir un llac al seu interior.


La missió Mars 2020 Perseverance és la tercera que té lloc aquest mes al planeta roig: les agències espacials de la Xina i els Emirats Àrabs també hi han dut a terme exploracions.
El robot nordamericà és el cinquè rover de la NASA enviat a Mart i el novè en aterrar-hi.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació