La baguette aspira a ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El govern d'Emmanuel Macron ha presentat la candidatura a la Unesco per aquesta coneguda barra de pa francès que constitueix tot un símbol de la cuina de França.
Aquesta candidatura gastronòmica no és cap novetat, ja que la pizza napolitana ja té el títol de Patrimoni Immaterial, així com la dieta mediterrània. En el cas de la
baguette es reivindica la senzillesa de la seva recepta i el fet que el 98% dels francesos la mengen cada dia. En total, més de 6 mil milions de
baguettes surten cada any dels forns francesos. De fet, són molts els francesos que consideren la
baguette equiparable a la Torre Eiffel com a símbol representatiu del seu país.
Tot i que a França hi ha altres tipus de pans, la
baguette tradicional és el tipus més clàssic i popular. Encara que als forns francesos s'ha popularitzat modificar la clàssica recepta per innovar i incloure altres ingredients com ara olives o formatge.
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor