coronavirus

Una investigadora del CSIC desvela quan començarà la quarta onada de Covid

Margarita del Val confia que el nombre de contagis es redueixi a l'estiu per la vacunació i la calor

per NacióDigital , 19 de febrer de 2021 a les 13:12 |
A finals de març augmentaran els contagis, segons la viròloga. | Helena Margarit
Si en passar Nadal va arribar la tercera onada, Setmana Santa podria portar la quarta. És el pronòstic de la investigadora del CSIC Margarita del Val, que ha advertit que "mentre hi hagi tantes persones vulnerables i aixequem les mesures, que ja les estem aixecant, continuarà havent-hi onades".

La viròloga s'atreveix a posar data a aquesta eventual quarta onada de la Covid-19 que a finals de març. "És possible que unes sis setmanes després del pic de contagis de l'onada actual, que es va produir al voltant del 20 de gener, assolim la vall i comenci a augmentar de nou el nombre de casos", ha explicat en una entrevista a 20 Minutos.


Del Val considera "si hem fet plans per Setmana Santa, no els canviarem, ens reunirem amb gent, seguirà fent fred i fent activitat en interior, amb la qual cosa es produirà una onada tan forta com aquesta, amb moltes persones grans morint. 


L'experta del CSIC es mostra optimista sobre l'estiu, quan el bon temps convida a fer activitats a l'exterior. La probabilitat de contagiar-se en espais exteriors és fins a deu vegades menor. A més, la campanya de vacunació estarà més avançada. "En algun moment podrem fer plans o no de vacances, cosa que descarto per Setmana Santa, és molt prematur", ha afirmat.


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació