empresonament hasél

Mig miler de persones es manifesten a Barcelona per l'empresonament de Hasél

Una cinquantena d'estudiants protesten a la UB demanant que les universitats defensin l'amnistia del raper i la fi de la "repressió"

per Daniel Muñoz , 19 de febrer de 2021 a les 12:17 |
Els estudiants es manifesten en contra de l'empresonament de Pablo Hasél | Adrià Costa
Mig miler de persones -200 segons dades de la Guàrdia Urbana- s'han manifestat aquest divendres matí a plaça Universitat en contra de l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. La mobilització ha estat convocada pel SEPC a les 12 del migdia i ha baixat pel carrer Pelai direcció plaça Catalunya. La capçalera la presideix una pancarta que clama  “Les universitats per la llibertat. Amnistia i Independència”.
  A Via Laietana a l'alçada de la Prefectura de la Policia Nacional alguns manifestants han llançat ous i petards contra l'edifici. Després la mobilització s'ha dirigit cap a la Secretaria d'Universitats

Entre els assistents s'han vist les diputades de la CUP Dolors Sabater i Eulàlia Reguant, i Marcel Vivet, un dels activistes contra qui la Generalitat ha obert acusacions per les protestes del Holi contra Jusapol.


Una hora abans de la convocatòria, prop d'una cinquanta d'estudiants ha protestat aquest irromput dins del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). Els joves han recorregut els passadissos de l'edifici cridant proclames contra la presència policial als centres educatius, la "repressió" dels cossos policials en les manifestacions dels últims dies. També han reclamat l'alliberament dels detinguts durant els aldarulls. 
 
Al patí de l'edifici també han desplegat pancartes en solidaritat amb Pablo Hasél i Marcel Vivet."Per la llibertat d'expressió les estudiants ens plantem", és una de les consignes que es poden llegir. 
 

Els estudiants han acusat l'Estat d'atacar els drets bàsics, i la Generalitat d'actuar com a "braç autonòmic i repressor" quan es posiciona com a acusació particular contra els detinguts en els aldarulls.

"Les universitats diuen que es posicionen amb la llibertat d'expressió i d'un suposat diàleg, però no existeix diàleg amb qui ens empresona ni amb qui ens reprimeix", han continuat els estudiants en un manifest que han llegit, on reclamen que la comunitat educativa estigui a "l'alçada" davant dels fets de la Universitat de Lleida. "La repressió i la policia no hi tenen cabuda en els nostres centres", han reivindicat tot afegint que els estudiants han de ser la “punta de llança de la garantia de tots els drets fonamentals”.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació