dissabte, 20 de febrer de 2021

Han aterrat alienígenes a la Lluna!

José Vicente Díaz

El 1969 el primer astronauta de la Terra arribava a un altre món, a la Lluna, si haguessin habitants a la Lluna, els anomenats selenites, haurien vist els astronautes com alienígenes (éssers vius d'un altre planeta) ja que els aliens seran sempre els terrícoles quan arriben a altres mons del sistema solar, de la galàxia o d'altres galàxies.


Aliens a altres planetes



L'última missió humana a la Lluna es va realitzar fa moltíssims anys, concretament el 7 de desembre de 1972 amb la missió Apol·lo 17. Des d'aquest dia l'ésser humà no ha tornat a trepitjar la Lluna, sí que ho han fet robots de diverses agències espacials i nombrosos satèl·lits d'observació des de l'espai.


Moon landing apollo 11 nasa buzz aldrin 41162


Un Alien (humà) en la Lluna. Photo by Pixabay on Pexels.com


L'enorme quantitat de diners que es necessita per a aquesta missió és la trava que va tenir la NASA per realitzar el projecte de tornada a la Lluna. En els anys 60 es va fer un esforç enorme per arribar al nostre satèl·lit abans que l'antiga URSS ja que tenien una guerra entre potències per arribar els primers a l'espai i obtenir la seva supremacia, era part de l'anomenada "Guerra freda" entre les dues potències que volien controlar el món en tots els sentits. A causa d'aquesta competició es va invertir una ingent quantitat de diners per ser els primers a trepitjar la Lluna.


Des de 1960 la pujada del pressupost dels Estats Units va ser enorme fins a l'arribada a la Lluna el 1969 que va ser l'objectiu de la despesa dels anys anteriors, després d'això la baixada és considerable fins a la darrera missió a 1972. L'objectiu era aconseguit, EUA havia guanyat la batalla de l'espai, eren els primers aliens a arribar a un altre món. El pressupost gastat va ser enorme i com ja estava aconseguit el repte i l'opinió publica ja veia normal veure astronautes a la Lluna es va deixar d'invertir en una missió tan cara. Des de 1972 la NASA va invertir en missions de satèl·lits d'observació de la Terra i d'estudis de l'espai. Però el futur és encoratjador, ara amb la nova nau dissenyada per NASA per l'empresa privada Space X el repte és tornar a la Lluna amb la missió Artemisa i potser en els anys trenta arribar al desitjat planeta Mart.


La missió Artemisa (deessa grega associada a la Lluna) és molt ambiciosa, així com cara, gairebé 8.000 milions de dòlars a l'any d'augment de pressupost per a la NASA, però l'objectiu és espectacular, la tornada de l'ésser humà a la Lluna i tal vegada la primera dona astronauta en trepitjar-la, una base permanent en el nostre satèl·lit per des d'allà assolir en un futur Mart i estudiar encara millor el nostre satèl·lit natural. Tot apunta que en la dècada dels 20 s'arribarà a la Lluna, caldrà dissenyar noves naus per portar astronautes, així com nous vestits i equipació, el repte per descomptat és molt il·lusionant i segurament la nostra generació tornarà a veure éssers humans passejant per nostre preciós satèl·lit natural. Anirem buscant aparcament a la Lluna :).


Pexels photo 2017111 1 (1)


És el primer món extraterrestre visitat presencialment per humans. La NASA va publicar el 2013 més de 17.000 imatges preses durant el programa Apol·lo dut a terme en els anys 60 de segle passat. Totes estan disponibles a l'enllaç adjunt, que correspon a la pàgina web de Lunar and Planetary Institute de la NASA:


http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH