dissabte, 20 de febrer de 2021

El sindicat dels Mossos d'Esquadra Fepol amenaça amb "plantar-se"

|

Un contenedor incendiado por los manifestantes que apoyan a Pablo Hasel durante los disturbios en Barcelona (España), a 17 de febrero de 2021. El rapero Pablo Hasel ingresó la mañana de ayer martes en el centro penitenciario de Ponent, en Lleida, tras ser @EP



El sindicat dels Mossos d'Esquadra SAP-Fepol ha criticat que alguns partits polítics criminalitzin el cos i han assegurat que es planteja "fermament la possibilitat de plantar-se", després d'unes declaracions de la líder de la CUP a les eleccions catalanes, Dolors Sabaté .


Segons un comunicat de l'sindicat aquest dijous, Sabaté ha reclamat públicament "la prohibició de projectils, la dimissió de (Miquel) Sàmper, la dissolució de la Brigada Mòbil (Brimo), un canvi de model de seguretat, la fi de la repressió i la retirada de les acusacions ", i des del sindicat han assegurat que la situació actual ha arribat a un punt insostenible.


Han expressat que "la manca d'informació, de previsió i de planificació en els dispositius d'ordre públic d'aquests dies han posat en perill els efectius dels Mossos d'Esquadra".


SAP-Fepol ha argumentat que els dispositius no poden tenir falta de previsió, ja que en comptes de neutralitzar la violència i restablir l'ordre públic, converteixen els efectius policials en l'objectiu principal d'aquesta agressivitat desmesurada.


Han exigit a la Conselleria d'Interior saber quin és el motiu pel qual aquests dies no s'han activat tots els recursos policials necessaris per afrontar els dispositius amb més garanties, i han recordat que el model d'ordre públic de Catalunya està basat en "la proximitat en el diàleg i la distància a la força ".


Des del sindicat han manifestat que el s Mossos han fet el gran esforç de buscar mitjans de mediació, però davant la impossibilitat, "l'ús legítim de la força és l'única estratègia possible per restablir l'ordre públic", i han exigit eines efectives que garanteixin la distància amb les masses violentes en els dispositius.



Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH