MONARQUIA

Enric i Meghan ja no podran representar la casa reial britànica

Els ducs de Sussex es van desvincular de la corona ara fa un any i resideixen als Estats Units

per NacióDigital , Barcelona, 19 de febrer de 2021 a les 17:02 |
Enric i Meghan en una imatge d'arxiu. | EP
El divorci entre els ducs de Sussex i la casa reial britànica ja és irreversible. Enric i Meghan ja han confirmat a la reina Elisabet II d'Anglaterra que no tornaran a representar la família reial, segons ha informat aquest divendres el palau de Buckingham en un comunicat.

El príncep Enric, net d'Elisabet II, i la seva dona van decidir ara fa un any separar-se de la monarquia britànica i emprendre una nova vida als Estats Units, una notícia que es va conèixer com el Megxit, en alusió irònica al Brexit.


La resposta de la cap de l'estat britànic va ser la retirada de l'honorari que percebien i l'eliminació d'Enric de la línia de successió al tron, en què ocupava el sisè lloc. La supressió de les tasques de representativitat s'ha conegut quan el duc d'Edimburg, marit de la reina, es troba hospitalitzat.

La casa reial ha argumentat que "no és possible continuar amb les responsabilitats i deures que formen part de la vida al servei públic" i ha especificat que els nomenaments honoraris militars i els patrocinis reials "tornaran a sa majestat" i es distribuiran entre els altres membres de la família reial.


Els ducs de Sussex resideixen a Los Ángeles i fins ara han signat diversos contractes, un dels quals amb Netflix. També està previst que al març participin en el popular programa d'Oprah Winfrey. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació