diumenge, 21 de febrer de 2021

El Covid-19 ha robat 20,5 milions d'anys de vida a la humanitat

|

El Centre de Recerca en Economia de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (CRES-UPF) ha participat en un estudi internacional que ha estimat l'impacte de la mortalitat prematura per Covid-19: s'han perdut 20.507.518 anys de vida en els 81 països inclosos en l'estudi, amb una mitjana de setze anys per defunció individual, ha informat en un comunicat aquest divendres.


Mà d'un malalt amb via subcutània en un llit de l'UCI de l'Hospital d'Emergències Isabel Zendal, Madrid (Espanya), del 20 de gener de 2021.

Un malalt a la UCI (EP)


La revista 'Scientific Reports' de Nature Research ha publicat els resultat d'un estudi que han elaborat a partir del càlcul dels anys de vida perduts (YLL, per les sigles en anglès) pel coronavirus i la mesura relativa de YLL en relació a altres malalties comunes, com la grip i les malalties cardiovasculars.


L'índex de YLL és la diferència entre l'edat de la mort d'un individu i la seva esperança de vida, i els investigadors han estimat el YLL causat per la pandèmia a través de les dades de més de 1.279.866 defuncions a 81 països.


Del total d'anys perduts, el 44,9% s'ha produït en individus d'entre 55 i 75 anys, un 30,2% en menors de 55 anys i un 25% en majors de 75 anys; mentre que el YLL ha estat un 44% superior en homes que en dones en els països dels quals es disposava del nombre de morts per sexe.


En l'estudi també han participat investigadors de l'Institute for Demographic Research, de la Universitat de Wisconsin-Madison i de la Universitat d'Oxford i ha comptat amb el cofinançament de la Fundació La Caixa.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH