Eleccions catalanes 14-F

Sabater critica l'acusació «incoherent i inexplicable» de la Generalitat contra Marcel Vivet

La cap de llista de la CUP respon la carta de l'activista, que serà jutjat dilluns i s'enfronta a penes de més de cinc anys de presó

per Bernat Surroca , 20 de febrer de 2021 a les 17:50 |
Dolors Sabater, durant la campanya electoral | Roser Gamonal / CUP
La cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, ha respost aquest dissabte la carta oberta que Marcel Vivet, el jove activista de Badalona que s'enfronta a més de cinc anys de presó per la manifestació holi de 2018, va enviar dijous a ERC, Junts, els comuns i la CUP. Sabater, en una carta oberta que podeu llegir al final d'aquesta notícia, se solidaritza amb Vivet, que serà jutjat dilluns a l'Audiència de Barcelona. La Generalitat demana quatre anys i nou mesos de presó, una acusació que Sabater considera "incoherent i inexplicable", venint d'un govern que també "és víctima de la criminalització que fa l'Estat contra l'independentisme". Vivet va formar part de la llista de la CUP a les eleccions del 14-F i va participar en actes de campanya de la candidatura. 

A la carta, Sabater reclama "gestos concrets" per modificar l'status quo, i remarca especialment el cas dels Mossos. La cap de llista de la CUP demana una investigació interna, la dissolució de la Brimo, la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i definir un nou model de seguretat pel país. Aquest ha estat un dels grans temes de la setmana, arran de les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Sobre la taula de negociació entre els partits independentistes, la CUP ha posat aquestes reivindicacions per facilitar Govern. "Això està, tal com demanes, està molt present a la taula de les negociacions per enfocar el nou cicle polític", diu Sabater a Vivet. 


La dirigent de la CUP recorda que la protesta "fa nosa al poder" i és perseguida sistemàticament, i lamenta que continua present el perill dels abusos policials, de la mateixa manera que no han desaparegut els abusos judicials."Escandalitza més la protesta que la violència que la motiva", diu Sabater. Els carrers de diverses ciutats del país cremen des de fa quatre nits amb motiu de l'empresonament de Hasél, i aquest vespre hi ha previstes noves mobilitzacions. 

Podeu llegir la carta de Sabater a continuació: 

Carta de Dolors Sabater a Marcel Vivet by edicio naciodigital on Scribd


Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació