esports

Pau Gasol torna al Barça fins que s'acabi la temporada

El pivot buscava un equip per tornar a competir i arribar en condicions als Jocs Olímpics

per NacióDigital , 20 de febrer de 2021 a les 16:32 |
Gasol entrenant amb la samarreta del Barça fa anys | FCB
El Barça de bàsquet incorporarà el reforç somiat des de fa molt anys: Pau Gasol. El llegendari jugador tornarà a vestir-se de blaugrana fins que s'acabi la temporada, segons ha avançat Mundo Deportivo i han confirmat diversos mitjans.

A falta de confirmació oficial, el pivot tornarà a casa per preparar-se de cara als Jocs Olímpics del pròxim estiu. Amb 40 anys, Gasol acumula dues temporades sense participar en cap partit de l'NBA. Actualment s'està recuperant d'una lesió. En aquest sentit, ha respost a les informacions assegurant que està "concentrat" només en recuperar-se i que ja informarà a través de les xarxes socials de qualsevol moviment.
El candidat a la presidència del Barça Toni Freixa ja havia especulat amb el retorn de Gasol al Barça aquest dissabte. El jugador, històric a l'NBA amb dos títols de campió i cinc participacions en All Star, tancarà la seva carrera on va començar. 


Gasol va marxar als Estats Units després d'haver aconseguit la Lliga ACB i la Copa del Rei amb el Barça el 2001 -en les dues competicions també va ser l'MVP-. Ja a l'NBA, va ser escollit Rookie de l'any amb els Memphis Grizzlies, on va convertir-se en llegenda.

El 2008, Gasol va donar el salt de qualitat definitiu anant als Lakers, on va formar una parella letal amb Kobe Bryant per guanyar dos anells. El 2014 va tancar la seva etapa a Los Ángeles i, ja veterà, ha encadenat diverses franquícies -Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Milwalkee Bucks i Portland Trail Blazers- amb un paper cada vegada més testimonial.


El gran objectiu de Gasol ara és posar-se en forma per ajudar el Barça de Jasikevicius -amb qui va coincidir al Palau- a conquerir la Lliga ACB i l'Eurolliga, on és líder destacat. Aquest és el pla del pivot de Sant Boi per arribar al màxim als Jocs Olímpics i tancar la seva trajectòria a la selecció espanyola, on és un mite després d'haver-la liderat en la consecució d'un Mundial, tres Europeus i tres podis en Jocs Olímpics, entre d'altres medalles.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació