animals

Una ciutat alemanya veta un gat com a candidat a l'alcaldia

La sol·licitud de l'amo de l'animal ha despertat tot un debat al voltant de la participació política

per NacióDigital , 20 de febrer de 2021 a les 19:50 |
Quarky, un gat que viu a la ciutat alemanya de Demmin, no es podrà presentar a les eleccions municipals del pròxim 25 d'abril, com ha explicat l'alcalde en funcions de la ciutat, Michael Koch, a l'agència de notícies DPA, i tal com recull RT.

Les raons per les quals Quarky no podrà ser alcalde, segons Koch, és que la legislació alemanya estableix una sèrie de requisits als candidats, per exemple, tenir com a mínim 18 anys - el gat només en té sis - i una firma personal. Més enllà de l'edat i el requisit d'una signatura personal, els experts han aclarit que Quarky no podrà ser mai candidat a les eleccions, ja que també s'ha de tenir la ciutadania alemanya i els animals n'estan exclosos.


L'amo del gat, Torsten Lohr, que va presentar tota la documentació necessària en nom de la seva mascota, recalca que l'animal "és tot un adult" i que té molt potencial com a polític. Lohr ha promès que demandarà les autoritats locals si no aproven la sol·licitud del seu gat per postular-se a l'alcaldia, i ha explicat que en Quarky defensa el benestar dels animals i el límit del tràfic de cotxes a la ciutat. 

La sol·licitud del felí ja ha atret l'atenció de la ciutadania, encetant tot un debat polític. Aquest era l'objectiu de l'amo de l'animal: agitar l'ambient de la ciutat i animar els seus residents a pensar sobre aquesta manca de participació política. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació