Imatge il·lustrativa
Cada cap de setmana, de 13.00 a 16.30 hores, al Cava Bar del celler, a Sant Martí Sarroca
vi i tecnologia
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
L'INCAVI presenta una eina de visualització de dades per poder conèixer les xifres de facturació, volum, preu d’ampolla del vi català i comercialització per països dels darrers 4 anys | El valor del vi català contiua a l'alça
Imatge il·lustrativa
El segell reconeix internacionalment l’aplicació de protocols de seguretat i prevenció sanitària en l’enoturisme.
Imatge il·lustrativa
L'ús del coure per evitar la proliferació de fongs contamina els sòls | Un estudi desenvolupat per l’INCAVI i el DARP analitza l’eficàcia de les sals de coure en vinyes ecològiques i els efectes sobre la sostenibilitat del sistema agrícola

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Vins catalans en llauna
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Sergi Cortés | 9 comentaris
De la ma d'Aluvinum Wines, empresa penedesenca, neix la marca de vins catalans en llauna Glass Canned Wines
Imatge il·lustrativa
La certificació garanteix a nivell internacional que es compleixen els protocols en mesures de prevenció contra la Covid-19
Afectació de la vinya per míldiu
Afectació de la vinya per míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
L'afectació severa del míldiu, que hi ha qui coneix com "la covid de la vinya", ha encès les alarmes aquest 2020: "Necessitem estar més protegits" | El procés perquè els viticultors puguin plantar i fer vi d'aquests raïms és probable que vagi més enllà d'aquesta dècada
Cheescakes a Barcelona
Imatge il·lustrativa
Pasté Barcelona
Lourdes López
Barcelona viu una mena de 'Cheescake fever' amb multiplicitat d'opcions a domicili
Imatge il·lustrativa
Lluís Salvadó, vicesecretari general de coordinació interna d'Esquerra iha expressat la voluntat de crear un pacte nacional que permeti compartir tota la informació i repartir els parcs eòlics, així com la resta d’energies renovables, per tot el territori.
Romina Ribera
Romina Ribera
​​​«Arribats a aquest punt i superat l'argument de "és bo perquè s'assembla allò Francès", ens toca superar el "és bo perquè és fet aquí"» | Article d'opinió de Romina Ribera
Imatge il·lustrativa
“English for Wine Lovers Online” és el primer curs disponible
vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs? | En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona | Gremi de Restauració de Barcelona
Sergi Cortés | 1 comentari
El director del Gremi de Restauració de Barcelona demana un pla de xoc urgent als governs
coronavirus
La terrassa d'un bar.
La terrassa d'un bar. | Helena Margarit
Andreu Merino
El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns
​Albet i Noya i Entrem
Imatge il·lustrativa
El celler va signar al juliol un conveni de col·laboració amb el Grup d’Inserció Laboral Entrem i en va fer el vi Curiós Solidari
La Marató de TV3
Imatge il·lustrativa
L’aportació és la suma de l’esforç de la cooperativa i els seus socis, col·laboradors i clients | Covides ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació de La Marató
Imatge il·lustrativa
Promogut per The World Travel & Tourism Council, i gestionat per Turisme de Barcelona, el segell reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La DO Terra Alta vol fer també una crida a aquells que comencen a patir aquesta pressió als seus territoris per unir esforços en una lluita comuna
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet.
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Ruth Troyano | 1 comentari
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Imatge il·lustrativa
Més de 200 empreses emergents han presentat projectes de solucions innovadores per impulsar el negoci de bars i restaurants
Espiells Terra de Vi
Imatge il·lustrativa
L’associació serà la primera en acollir‐se a un Pla Territorial Agrari Específic en el marc de la Llei 3/2019, dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny del 2019
cava català
Imatge il·lustrativa
Creative Commons
sostenibilitat
Imatge il·lustrativa
vins blancs catalans per menys de 6 €
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
L'actualitat, en breu
restaurants vegetarians barcelona
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
Lourdes López
Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana | Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Pasté Barcelona
Lourdes López
Barcelona viu una mena de 'Cheescake fever' amb multiplicitat d'opcions a domicili
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Caldereta de llamàntol del Majestic
Caldereta de llamàntol del Majestic
Lourdes López
Nadal en petit comitè sense veure gaire a la família; us recollim 7 propostes saboroses i tradicionals per menjar a casa molt bé sense embrutar-se el davantal
Imatge il·lustrativa
Catalunya, ja acumula 55 establiments guardonats amb un total de 70 brillants
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Cada cap de setmana, de 13.00 a 16.30 hores, al Cava Bar del celler, a Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
L'INCAVI presenta una eina de visualització de dades per poder conèixer les xifres de facturació, volum, preu d’ampolla del vi català i comercialització per països dels darrers 4 anys | El valor del vi català contiua a l'alça
Imatge il·lustrativa
El segell reconeix internacionalment l’aplicació de protocols de seguretat i prevenció sanitària en l’enoturisme.
Imatge il·lustrativa
L'ús del coure per evitar la proliferació de fongs contamina els sòls | Un estudi desenvolupat per l’INCAVI i el DARP analitza l’eficàcia de les sals de coure en vinyes ecològiques i els efectes sobre la sostenibilitat del sistema agrícola
Imatge il·lustrativa
Cada cap de setmana, de 13.00 a 16.30 hores, al Cava Bar del celler, a Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
El segell reconeix internacionalment l’aplicació de protocols de seguretat i prevenció sanitària en l’enoturisme.
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Sergi Cortés | 9 comentaris
De la ma d'Aluvinum Wines, empresa penedesenca, neix la marca de vins catalans en llauna Glass Canned Wines
Imatge il·lustrativa
“English for Wine Lovers Online” és el primer curs disponible
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Sergi Cortés | 9 comentaris
De la ma d'Aluvinum Wines, empresa penedesenca, neix la marca de vins catalans en llauna Glass Canned Wines
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Cada cap de setmana, de 13.00 a 16.30 hores, al Cava Bar del celler, a Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
L'INCAVI presenta una eina de visualització de dades per poder conèixer les xifres de facturació, volum, preu d’ampolla del vi català i comercialització per països dels darrers 4 anys | El valor del vi català contiua a l'alça
Imatge il·lustrativa
El segell reconeix internacionalment l’aplicació de protocols de seguretat i prevenció sanitària en l’enoturisme.
Imatge il·lustrativa
L'ús del coure per evitar la proliferació de fongs contamina els sòls | Un estudi desenvolupat per l’INCAVI i el DARP analitza l’eficàcia de les sals de coure en vinyes ecològiques i els efectes sobre la sostenibilitat del sistema agrícola
Imatge il·lustrativa
Un rosat fresc, aromàtic i amb caràcter mediterrani
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Joan Anton Romero, creador d'Aluvinum Wines
Sergi Cortés | 9 comentaris
De la ma d'Aluvinum Wines, empresa penedesenca, neix la marca de vins catalans en llauna Glass Canned Wines
Imatge il·lustrativa
La certificació garanteix a nivell internacional que es compleixen els protocols en mesures de prevenció contra la Covid-19
Imatge il·lustrativa
La nova anyada 2017 incorpora també novetats en l’elaboració
Afectació de la vinya per míldiu
Afectació de la vinya per míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
L'afectació severa del míldiu, que hi ha qui coneix com "la covid de la vinya", ha encès les alarmes aquest 2020: "Necessitem estar més protegits" | El procés perquè els viticultors puguin plantar i fer vi d'aquests raïms és probable que vagi més enllà d'aquesta dècada