previsió meteorològica

​Tornen les pluges a Terrassa i a la resta del país

S'espera un dia gris, amb aiguats generalitzats i vent de fins a 20 quilòmetres per hora

per NacióDigital , 22 de febrer de 2021 a les 08:55 |
Aquest dilluns caldrà agafar els paraigües | Cristóbal Castro
Aquest dilluns caldrà agafar el paraigües. Un gruix de precipitacions arribarà entre la matinada i el migdia de dilluns i les pluges podran afectar qualsevol punt del país. A Terrassa s'espera una mínima de 10 graus i una màxima de 15 en un dia gris i amb pluges generalitzades. El vent pot bufar amb força a la meitat del dia, amb ratxes de fins a 20 quilòmetres per hora coincidint amb la franja de major possibilitat d'aiguats.
 
Els xàfecs seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats febles, si bé seran abundants a zones de muntanya i a punts del litoral i prelitoral. Les més continuades es concentraran a les comarques del Pirineu i Girona, on hi ha activat un avís d’acumulació de pluja i on es podrien superar els 100 litres.


La precipitació anirà acompanyada de fang, i no es descarta que durant el matí vagin localment acompanyades de tempesta.
 
A la tarda, es mantindran les pluges cap a la meitat nord del país. A les comarques del sud podrien aparèixer fins i tot algunes clarianes.

Les temperatures també baixaran. La cota de neu se situarà als 2.100 metres al matí i caurà fins als 1.700 metres a la tarda. En alguns punts del Pirineu i per damunt dels 2.200 metres es podrien acumular fins a 30 centímetres de neu.
 
També hi ha activada una alerta d’onatge alt a tot el litoral català durant tot el dia. Les onades podrien superar localment els quatre metres. 

El dimarts es mantindran les pluges a la meitat est del país. Dimecres i dijous farà més sol, això sí, amb temperatures més baixes.

 

Participació