coronavirus

El País Valencià habilitarà quatre espais de vacunació massiva a Castelló, València, Alacant i Elx

Sanitat comunicarà a través d'SMS i trucades de telèfon el lloc, dia i hora on es pot rebre la dosi

per NacióDigital , 21 de febrer de 2021 a les 16:28 |
Ximo Puig, en una reunió de coordinació de vacunació, aquest dissabte | Europa Press
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que el País Valencià habilitarà quatre espais de vacunació massiva per al procés que està previst que comenci a l'abril, quan s'incrementin l'arribada de dosis. D'aquesta manera, hi haurà un centre per cada capital de província, a més d'un altre a Elx, s'habilitarà un espai de referència per comarca i es comptarà també amb tots els hospitals de campanya.

Així ho ha detallat Puig després d'una reunió de coordinació de la vacunació contra la Covid-19, que s'ha celebrat aquest dissabte de forma telemàtica, a la que hi ha assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i alts càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat. 


A la província de València s'habilitarà la Ciutat de les Arts i les Ciències, a Alacant la Ciutat de la Llum, a Castelló el Palau de Congressos i a Elx la Institució Ferial Alacantina. 

A més, per aquesta fase de vacunació massiva es comptarà amb els hospitals de campanya de València Alacant i Castelló. També s'habilitarà un espai de referència per comarca. Per al desplaçament a aquests centres es posaran en marxa línies de transport gratuït.

Les instal·lacions tindran tres recintes separats: una zona de recepció i triatge, una altra d'administració de vacunes i un espai postvacunació en el que les persones hi romandran durant uns 20 minuts.

El cap del Consell ha destacat que comptar amb instal·lacions diferenciades dels centres de salut, amb excepcions a zones poc poblades, per immunitzar la població "facilitarà que els serveis sanitaris ordinaris puguin seguir funcionant amb normalitat.


En aquest sentit, ha avançat que, de la mateixa manera que passa amb la vacunació de la gent de més de 90 anys, en el moment que s'estengui la cobertura a més grups d'edat, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran a través d'SMS o d'una trucada de telèfon el lloc, dia i hora on es podrà rebre la dosi. 

"No sabem encara quantes dosis tindrem a partir de l'1 d'abril, però volem estar preparats per fer la vacunació massiva quan tinguem les dosis suficients", ha dit Puig. El president ha argumentat que aconseguir la vacunació "el més ràpidament possible" és la "gran esperança" per avançar cap a la normalització.

Puig ha precisat que al final d'aquesta setmana ja hi haurà 100.000 valencians vacunats.

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació